17 °c

Amerikan Kardiyoloji Koleji'ne Türk üye

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Görenek, Amerikan Kardiyoloji Koleji'nin (ACC) Kalp Çarpıntıları Liderlik Konseyi üyeliğine yeniden seçildi. Prof. Dr. Görenek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 üyeli Amerikan Kardiyoloji Koleji'nin ABD dışındaki tek üyesi...

Sağlık Haberi
Amerikan Kardiyoloji Koleji'ne Türk üye
Amerikan Kardiyoloji Koleji'ne Türk üye

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Görenek, Amerikan Kardiyoloji Koleji'nin (ACC) Kalp Çarpıntıları Liderlik Konseyi üyeliğine yeniden seçildi.

Prof. Dr. Görenek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 üyeli Amerikan Kardiyoloji Koleji'nin ABD dışındaki tek üyesi olduğunu belirterek 3 yıl boyunca konseyde kalp çarpıntıları konusunda önemli hizmetler yapıldığını anımsattı.

ABD ile Avrupa arasında köprü görevi yapmak adına Avrupa kardiyolojisini temsilen gelecek 3 yıl Amerikan Kardiyoloji Koleji Başkanı tarafından yeniden görevlendirildiğini aktaran Görenek, şunları kaydetti:

"ABD kardiyoloji alanında dünyadaki en önemli teknolojiye sahip ülkelerin başında yer alıyor. Liderlik konseyinin görevi kalp çarpıntıları konusunda ABD ve dünya genelinde bilimsel gelişmelere öncülük etmek ve en gelişmiş teknolojilerle hasta sağlığı için neler yapılabileceğini planlamaktır. Bu göreve yeniden seçilmem ülkem ve ESOGÜ adına mutluluk verici oldu."

Sıradaki Haber