17 °c

Annesine "yük" olmayacak

SİİRT (AA) - Siirt'te, 7 yıldır annesinin sırtında okula taşıdığı 15 yaşındaki Barış Yardım, hayalindeki akülü araca kavuştu.Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Siirt Engelliler Platformu işbirliğiyle yürüttüğü "Engelleri Kaldıralım Projesi" kapsamında, 5 yaşından bu yana kemik erimesi hastalığı nedeniyle yürüyemeyen Yardım'a 3 Aralık Dünya Engelliler...

Sağlık Haberi
Annesine yük olmayacak
Annesine "yük" olmayacak

SİİRT (AA) - Siirt'te, 7 yıldır annesinin sırtında okula taşıdığı 15 yaşındaki Barış Yardım, hayalindeki akülü araca kavuştu.

Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Siirt Engelliler Platformu işbirliğiyle yürüttüğü "Engelleri Kaldıralım Projesi" kapsamında, 5 yaşından bu yana kemik erimesi hastalığı nedeniyle yürüyemeyen Yardım'a 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla akülü araç hediye edildi.

Yardım'ın annesi Nezahat Yardım (44), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 çocuğu olduğunu belirterek daha önce sırtında okula taşıdığı oğlu Barış'ın artık akülü aracıyla gidip geleceğini söyledi.

Oğlunun 5 yaşındayken kemik erimesi hastalığına yakalandığını aktaran Yardım, şöyle devam etti:

"Günden güne kemikleri eriyor. Artık yürüyemeyeceği söyleniyor. Tedavisi için ya İstanbul'a ya da Ankara'ya gitmesi gerektiğini söylediler. İmkanlarımız olmadığı için de götüremedik. Bedensel engelinin yanında görme ve işitme engeli de bulunuyor. Okuması için her gün okula sırtımda taşıyordum. İnşallah bundan sonra akülü aracıyla gidip gelecek."

Selahaddin Eyyubi Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Barış Yardım ise akülü araç sayesinde kendisine büyük fedakarlıklarda bulunan annesine okul yolunda yük olmaktan kurtulacağı için mutlu olduğunu belirtti.

Siirt Engelliler Platformu Başkanı Barış Amcalar da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ihtiyaç sahibi Yardım'ı akülü araca kavuşturmanın sevincini yaşadıklarını anlattı.

Engellilerin önündeki engellerin el birliğiyle aşılmasının mümkün olduğunu ifade eden Amcalar, "Okul yönetimi ve öğrencilerimizin desteğiyle Barış kardeşimize akülü araç sağladık. Bundan dolayı çok mutluyuz. Unutmamamız gereken tek bir şey var, o da her bireyin bir engelli adayı olduğudur." dedi.

Okul Müdürü İdris Yolbaş, engellilerin önündeki engellerin kaldırılması için herkesin daha çok gayret göstermesi gerektiğini dile getirerek sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Siirt Engelliler Platformu işbirliğiyle yürüttükleri projeyle engellilere ulaşmaya devam edeceklerini kaydetti.


Sıradaki Haber