17 °c

ASKOM Doğu Anadolu Bölge Toplantısı

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) Doğu Anadolu Bölge Toplantısı yapıldı.Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde, bölgede bu yıl verilen sağlık hizmetlerinin değerlendirilmesi amacıyla 112 Acil Komuta Merkezi'nde yapılan toplantıya, Erzurum, Erzincan, Kars, Iğdır, Bayburt ve Ardahan il sağlık müdürleri katıldı.Toplantıda konuşan...

Sağlık Haberi
ASKOM Doğu Anadolu Bölge Toplantısı
ASKOM Doğu Anadolu Bölge Toplantısı

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) Doğu Anadolu Bölge Toplantısı yapıldı.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde, bölgede bu yıl verilen sağlık hizmetlerinin değerlendirilmesi amacıyla 112 Acil Komuta Merkezi'nde yapılan toplantıya, Erzurum, Erzincan, Kars, Iğdır, Bayburt ve Ardahan il sağlık müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Erzurum İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, sağlık hizmeti taleplerinde daha iyi koordine olabilmek, özellikle doğuda uzun ve sert geçen kış şartlarında daha etkin hizmet sunulmasını sağlamak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Vançelik, Erzurum'un, Kuzey Doğu Anadolu Bölgesi'nin sağlık merkezi konumunda bulunduğuna işaret etti.

Yaptıkları çalışmalarla halkın memnuniyetini artırdıklarını belirten Vançelik, "Sağlıkta Dönüşüm Programı sayesinde halkın sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı yüzde 78'lere ulaştı. Bu yıl Ağrı'dan 37 bin 600, Kars'tan 15 bin 450, Bingöl'den 13 bin 620, Iğdır'dan 13 bin 100 hasta il dışından Erzurum'a geldi." dedi.

Kentteki hastanelere bu yıl 112 bin civarında hastanın geldiğini bildiren Vançelik, helikopter ambulansla 2014'te 319, geçen sene 312, bu yıl da 212 kişinin naklinin yapıldığını kaydetti.

Toplantıda, katılımcılar, sağlık hizmetlerine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Sıradaki Haber