17 °c

Dev ciğer maketiyle farkındalık oluşturuyorlar

KARABÜK (AA) - Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ile Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneğince başlatılan "Koca Ciğer Projesi" kapsamında Karabük'te sergilenen dev ciğer maketine vatandaşlar ilgi gösterdi. Karabük Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Simge Özgüner, yaptığı açıklamada, geçen yıl ilk olarak Ankara'da yapılan projenin akciğer kanseri konusunda...

Sağlık Haberi
Dev ciğer maketiyle farkındalık oluşturuyorlar
Dev ciğer maketiyle farkındalık oluşturuyorlar

KARABÜK (AA) - Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ile Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneğince başlatılan "Koca Ciğer Projesi" kapsamında Karabük'te sergilenen dev ciğer maketine vatandaşlar ilgi gösterdi.

Karabük Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Simge Özgüner, yaptığı açıklamada, geçen yıl ilk olarak Ankara'da yapılan projenin akciğer kanseri konusunda vatandaşlarda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatıldığını söyledi.

Akciğer kanserinin Türkiye'de erkeklerde en sık görülen, dünyada da üçüncü sıklıkta görülen bir kanser çeşidi olduğunu aktaran Özgüner, "Kadınlarda da dünyada üçüncü sıklıkta görülüyor. Yine akciğer kanseri Türkiye'de erkeklerde, dünyada ve Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkelerde görülen kanser sıklığına göre daha fazla." diye konuştu.

Özgüner, akciğer kanserini yüzde 85-90 oranında tütün ve tütün ürünlerinin tetiklediğine işaret ederek, "Bizim amacımız, akciğer kanseri konusunda insanlarda farkındalık oluşturarak kişilerde akciğer kanserine sebep olan tütün ve tütün ürünlerinin kullanımını engellemek. Daha doğrusu tütün ürünü kullanılmasına hiç başlanılmamasını sağlamak. Yapacağımız eğitimler, sergilediğimiz koca ciğer maketi bu yüzden önem arz ediyor." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar, bir alışveriş merkezinde sergilenen 2,5 metre yükseklik ve genişlikteki dev ciğer maketine büyük ilgi gösterdi.

Sıradaki Haber