17 °c

Doğu'nun ambulans şoförleri kışa hazır

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'daki 11 ilde, 112 Acil Serviste görev yapan 104 sağlık personeline kışa hazırlıklı olmaları amacıyla 8 kulvarda teorik ve uygulamalı ileri sürüş teknikleri eğitimi verildi.112 Acil Servis sağlık hizmetleri kalitesinin artırılması ve ambulans şoförlerinin kışa hazır olması çalışmaları kapsamında Erzurum 2000'lik Buz Hokeyi...

Sağlık Haberi
Doğu'nun ambulans şoförleri kışa hazır
Doğu'nun ambulans şoförleri kışa hazır

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'daki 11 ilde, 112 Acil Serviste görev yapan 104 sağlık personeline kışa hazırlıklı olmaları amacıyla 8 kulvarda teorik ve uygulamalı ileri sürüş teknikleri eğitimi verildi.

112 Acil Servis sağlık hizmetleri kalitesinin artırılması ve ambulans şoförlerinin kışa hazır olması çalışmaları kapsamında Erzurum 2000'lik Buz Hokeyi Salonu yanındaki parkurlarda, Erzurum, Kars, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Tokat, Batman, Elazığ, Antalya Erzincan ve Sivas illerinden katılan 104 sağlık personeline "İleri Sürüş Teknikleri" eğitimi programı düzenlendi.

Kadın ve erkek sağlık personelinin görev aldığı eğitimde, kaygan zemin ve zorlu parkurlarda eğitim alındı. Eğitimler sonunda başarılı olan sağlık çalışanlarına, Sağlık Bakanlığı onaylı "Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi" sertifikası sunuldu.

Ambulans şoförlerinin eğitimini izleyen Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Hasan Aydınlık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığınca Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün organize ettiği ambulans şoförlerinin ileri sürüş eğitici eğitimine Türkiye'de 11 ilden 104 ambulans şoförünün katıldığını anımsattı.

Özellikle acil sağlık hizmetlerinin hem taşınan hasta hem de personelin can güvenliği açısından önemli olduğunu vurgulayan Aydınlık, "Sürüş emniyeti en önemli faktörlerden birisi. Bu eğitim ile dünyanın geliştirmiş olduğu son bilgileri alan personelimizin bu bilgileri gittikleri diğer bölgelerdeki personellere de vermesini sağlıyoruz." diye konuştu.

Aydınlık, 774 ambulans şoförünün ileri sürüş eğitimi aldığını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu eğitimlerle sadece güvenli sürüşü temin etmek mümkün değil. Vatandaşlarımızın daha duyarlı olması gerekiyor. Hem vakaya ulaşırken hemde vakayı aldıktan sonra sağlık tesisine götürürken ambulans sireni çaldığında, ışıkları yandığında fermuar mantığıyla o güzergahtaki tüm taşıtların sağa ve sola yanaşmak suretiyle ortadan yolu açmalarını arzu ediyoruz. Çünkü hepimiz her an ambulansın içinde olabiliriz."

Erzurum İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, kentin Doğu Anadolu'nun sağlık merkezi konumunda olduğunu söyleyerek, Kars, Iğdır, Ardahan ve Bayburt gibi illerdeki sağlık personellerinin de Erzurum'da ileri sürüş eğitiminin yanı sıra çeşitli eğitimler aldıklarını ifade etti.

Bu yıl ambulans sürücü eğitim programının ikincisini düzenlediklerini aktaran Vançelik, şöyle dedi:

"Şu ana kadar 6 kez Erzurum'da ambulans sürüşünün güvenli hale gelmesi için eğitim programı düzenledi. Şimdi de buradaki kardeşlerimizle 5 günlük eğitim programındayız. 104 kişi bu eğitimi başarılıyla geçip sertifika aldı. Doğu Anadolu bilindiği üzere coğrafi olarak kar ve diğer yağışların yoğun olduğu mevsime sahip. Onun için zor iklim koşullarında ambulans şoförlerimiz görev yapmakta. Buradaki temel amacımız zorlu iklim koşullarında ambulansı kullanırken personelimizin hem kendi can güvenliği hem de araçtaki hasta ve diğer personelin can güvenliğini düşünerek güvenli sürüş sağlayabilmesi."

Elazığ'dan eğitim almak için Erzurum'a gelen Acil Tıp Teknisyeni Gamze Kindik de Sağlık Bakanlığına ve Erzurum İl Sağlık Müdürlüğüne eğitimden ötürü teşekkür ederek, "Amacımız acil sağlık hizmetlerinde vatandaşlarımıza verdiğimiz hizmetin kalitesini artırmak ve kendimizi profesyonel anlamda geliştirmek." sözlerine yer verdi.

Sıradaki Haber