17 °c

Dünya Sigarayı Bırakma Günü

İZMİR (AA) - İzmir Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kırlangıç, sigaraya bağlı hastalıkların ilk üç ölüm sebebinden biri olduğunu ve dünyada her yıl 6 milyona yakın insanın sigara yüzünden yaşamını yitirdiğini bildirdi.Kırlangıç, Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğünde, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de her yıl sigaraya bağlı 100 bin...

Sağlık Haberi
Dünya Sigarayı Bırakma Günü
Dünya Sigarayı Bırakma Günü

İZMİR (AA) - İzmir Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kırlangıç, sigaraya bağlı hastalıkların ilk üç ölüm sebebinden biri olduğunu ve dünyada her yıl 6 milyona yakın insanın sigara yüzünden yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Kırlangıç, Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğünde, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de her yıl sigaraya bağlı 100 bin kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Sadece sigarayı içenin değil dumanına maruz kalan kişilerin de tehlike altında olduğuna dikkati çeken Kırlangıç, sigaraya bağlı ölümlerin yüzde 17'sinin de pasif içicilikten kaynakladığını belirtti. Sigaraya bağlı hastalıkların ilk üç ölüm sebebinden biri olduğunu ifade eden Kırlangıç, her yıl dünyada 6 milyona yakın kişinin yaşamını bu nedenle yitirdiğini kaydetti.

- "Elektronik sigara ve nargile de zararlı"

Kırlangıç, son zamanlarda artış gösteren elektronik sigara ve nargilenin de en az sigara kadar zararlı olduğuna işaret ederek "İnsanlarımız elektronik sigarının ve nargilenin daha az zararlı olduğunu düşünüyor. Ancak onların içinde bulunan maddeler de tütün ürünü veya nikotin barındırıyor. Vatandaşlarımızı bu konuda da elimizden geldiğince bilgilendiriyoruz." dedi.

İzmir'de, 30 sigarayı bırakma polikliniğinin bulunduğunu kaydeden Kırlangıç, "Polikliniklerimize başvuranlar arasında 21 bin 103 kişi sigarayı bırakmak istedi ve bunların 8 bini de sigarayı bıraktı. Hedefimiz bu sayıları çok daha yukarı çekmek. Ülkenin geleceği olan gençleri polikliniklerimize davet ediyoruz. Kesinlikle faydası olacaktır. Çok geç olmadan sigarayı bırakmalarını tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber