17 °c

"Dünya Süt Günü" etkinlikleri

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da, Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında atletizm yarışmaları yapıldı.Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce Eğriçay bölgesindeki Tartan pistinde düzenlenen yarışmada minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde dereceye girebilmek için mücadele edildi. Yarışmada dereceye giren öğrenciler...

Sağlık Haberi
Dünya Süt Günü etkinlikleri
"Dünya Süt Günü" etkinlikleri

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da, Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında atletizm yarışmaları yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce Eğriçay bölgesindeki Tartan pistinde düzenlenen yarışmada minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde dereceye girebilmek için mücadele edildi.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Ödül töreninde konuşan Vali Yardımcısı Levent Öztin, sütün özellikle herkesin tüketmesi gereken önemli bir besin kaynağı olduğuna işaret etti.

Çocuk yaşta gelişimin çok hızlı olduğu dönemde süt tüketilmesinin önemine vurgu yapan Öztin, şunları kaydetti:

"Bu bağlamda devletimiz okul sütü projesi kapsamında anaokulu ve ilkokuldaki çocuklarımıza haftanın 3 günü süt dağıtıyor. Tüketim alışkanlığının kazandırılmasına çalışılıyor. Bütün alışkanlıklarda olduğu gibi beslenme alışkanlıkları da çocuk yaşlarda kazanılıyor. Süt ve süt ürünleri tüketilmesine önem verilmesi lazım. Bu anlamda bütün velilerimize çağrıda bulunuyorum."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan da Türkiye'nin süt üretiminde dünya sıralamasında yer almasına rağmen süt tüketiminde Avrupa'da sonuncu sırada bulunduğunu ifade etti.

Bakanlık olarak süt tüketimini artırabilmek için çok çalışıldığının altını çizen Alan, özellikle küçük yaştaki çocuklara bu alışkanlığı kazandırmak için bu şekilde bir etkinlik yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Çocuklara bu bilincin kazandırılmasının gelecek nesiller için çok önemli olduğuna işaret eden Alan, şöyle konuştu:

"Hükümetimizin de bu kapsamda gerçekleştirmiş olduğu ve devam ettirdiği okul sütü projesi, süt tüketimi bilincini çocuklarımıza kazandırması acısından çok önem arz etmektedir. Bakanlığımız süt tüketimine verdiği önemin yanı sıra uygulamaya koyduğu projeler ile süt üreticilerini parasal olarak desteklemektedir. Süt işletmelerine verdiği hibe yolu katkılar ile süt üretimi ve sütün sanayileşmesi artmış bulunmaktadır. İlimizde 2012 yılında 13 bin 500 ton olan süt miktarı, 2015 yılı sonunda 19 bin 500 tona ulaşmıştır. Buna bağlı ilimizde süt üretimi ve işletmesi sayısında ciddi bir artış yaşanmıştır."

Bu arada törenin ardından özel firmalar tarafından sporculara ve öğrencilere süt, sütlaç ve dondurma ikramı yapıldı. Dondurma ikramı yapıldığı esnada izdiham yaşandı. Öğrencilerin akın ettiği dondurma ikramında, firma çalışanları zor anlar yaşadı.

Sıradaki Haber