17 °c

Erzurumlular sağlık için yürüdü

ERZURUM (AA) - Erzurumlular "Dünya Yürüyüş Günü" etkinlikleri kapsamında, sağlıklı yaşam için yürüdü.Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünce her yaştan vatandaşın katılımıyla düzenlenen etkinlikte, vatandaşlar ve sağlık personeli Halk Sağlığı Müdürlüğü önünden Atatürk Üniversitesine kadar yürüyüş yaptı.İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, yaptığı açıklamada...

Sağlık Haberi
Erzurumlular sağlık için yürüdü
Erzurumlular sağlık için yürüdü

ERZURUM (AA) - Erzurumlular "Dünya Yürüyüş Günü" etkinlikleri kapsamında, sağlıklı yaşam için yürüdü.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünce her yaştan vatandaşın katılımıyla düzenlenen etkinlikte, vatandaşlar ve sağlık personeli Halk Sağlığı Müdürlüğü önünden Atatürk Üniversitesine kadar yürüyüş yaptı.

İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, yaptığı açıklamada, Türkiye'de ve dünyada kronik hastalıkların en önemli ölüm sebebi olduğunu belirterek, bu ölümlerin yüzde 80'nin fiziksel aktiviteyi artırarak azaltılabileceğini vurguladı.

Obezite ve diyabetin en büyük nedeninin hareketsiz yaşam olduğunu ifade eden Vançelik, bugün "Dünya Yürüyüş Günü"nün kutlandığını belirtti.

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığının "Her gün on bin adım" projesi ile toplumda farkındalık oluşturmak ve sağlık kültürünü geliştirmek için yürümeye teşvik ettiğini anlatan Vançelik, şöyle devam etti:

"Biz de bu kapsamda 81 ilde İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürülüğü olarak yürüyüşü gençlerimiz ve tüm yaş gruplarıyla gerçekleştireceğiz. Tabii bu yürüyüşün sağlığa katkısı olması için haftada en az 5 gün 30 dakika, 7 veya 8 kilometre tempolu olması lazım. Aynı zamanda bu yürüyüşü özellikle toplu taşıma araçlarıyla mesaiye giderken ve dönerken en az bir iki durak önceden inerek gerçekleştirmek durumundayız."

Vançelik, hareketsizlik ve dengesiz beslenmenin beraberinde obeziteyi getirdiğine işaret ederek, "Obezite de birçok hastalığın temelinde yer alıyor. Bugün diyabet, hipertansiyon, felç, özellikle kanserli hastalıklar gibi birçok metabolik rahatsızlıkların nedeni şişmanlık ve obezite. Bunları fiziksel aktivite ve dengeli beslenmeyle yenmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Sıradaki Haber