17 °c

Eşinin tedavisi için sosyal medyada yardım kampanyası başlattı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de bir kadın, trafik kazasında uğradığı travmatik beyin hasarı yüzünden kısmi felç geçiren eşinin tedavisi için Valilik izniyle sosyal medyada yardım kampanyası başlattı.AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Özer Akyüz, geçen yıl Çanakkale-Bursa karayolunun 13'üncü kilometresinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralandı, araç sürücüsü Mutlu Çetin...

Sağlık Haberi
Eşinin tedavisi için sosyal medyada yardım kampanyası başlattı
Eşinin tedavisi için sosyal medyada yardım kampanyası başlattı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de bir kadın, trafik kazasında uğradığı travmatik beyin hasarı yüzünden kısmi felç geçiren eşinin tedavisi için Valilik izniyle sosyal medyada yardım kampanyası başlattı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Özer Akyüz, geçen yıl Çanakkale-Bursa karayolunun 13'üncü kilometresinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralandı, araç sürücüsü Mutlu Çetin ise hayatını kaybetti.

Yaklaşık 7 aydır İstanbul Koç Üniversitesi Hastanesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi gören Akyüz, koma dönemini atlattı. Aile, tedavi sürecinin tamamlanması için Bursa'daki bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkeziyle görüşmeye başladı.

Tedavi sürecinde maddi açıdan sıkıntı yaşayan Akyüz ailesi bunun üzerine Çanakkale Valiliğinden aldıkları 1 yıllık izin kapsamında sosyal medya üzerinden "Özer Akyüz'e Yardım Kampanyası" başlattı. Aile, kampanya kapsamında Özer Akyüz adına İş Bankasında hesap açtı.

- "Çok maliyetli bir iş"

Özer Akyüz'ün eşi Zeynep Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok zorlu geçen 7 aylık sürenin geride kaldığını söyledi.

Eşinin güçlü olduğunu, travma nedeniyle iki kez kalbinin durmasına rağmen tedavilere olumlu cevap verdiğini anlatan Akyüz, zorlu tedavi sürecinde maddi sıkıntı yaşamaya başladıklarını belirtti.

Akyüz, devletin fizik tedavide 90 günlük süreci karşıladığını, bir sonraki yıl yine 90 günlük tedavi hakkı verildiğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Tedavi sürecinde maddi anlamda sıkıntı yaşadığımız için Çanakkale Valiliğinin izniyle bir yardım kampanyası başlattık. Cuma günü itibarıyla resmen başladı. Amacımız Özer'i daha iyi bir tedaviyle daha kısa sürede ayağa kaldırabilmek. Tabii devletin imkanları kapsamında 90 günlük seans süremizi doldurduğumuz için özel tedaviye yönelmek zorunda kaldık. Bu da çok maliyetli bir iş. Günlük 600 liradan yıllık tedavi için 219 bin lira ücret ödeyeceğiz. Bu nedenle bu mübarek günlerde kampanyayı başlatarak vatandaşlardan gelecek yardımları bekliyoruz."

Akyüz'ün doktoru, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferhat Gökmen ise yoğun bakımın ardından rehabilitasyon sürecine geçtiklerini belirtti.

Gökmen, Akyüz'ün şu anda konuşulanları gayet güzel anlamaya başladığını, kısmen de olsa cevap verebildiğini ifade ederek, "Bizim olumsuz beklediğimiz tüm komplikasyonlar önlenmiş düzeye geldi." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber