17 °c

Geniş kalçalar sağlık göstergesi

Geniş kalçalı kadınların diyabet hastası olma ya da felç veya kalp geçirme riskinin daha az olduğu ortaya çıktı. Zira, sağlıklı kilodaki bir insanın kalça ve bacaklarındaki yağlar güvenli kabul ediliyor.

Sağlık Haberi
Geniş kalçalar sağlık göstergesi
Geniş kalçalar sağlık göstergesi

Sağlıklı bir kiloya sahipseniz ancak kalça, uyluk ve bacaklarınızda daha fazla yağ bulunuyorsa korkmanıza gerek yok. Almanya'da yapılan bir araştırma, bu kişilerin diyabet hastası olma ya da felç veya kalp krizi geçirme riskinin daha az olabileceğini ortaya koydu.

Sonuçları Cell Research adlı bilimsel dergide yayımlanan araştırmaya göre vücudun alt kısmında daha az yağ bulunması, ölüm riskini ve kardiovasküler hastalıklar geçirme olasılığını artırıyor.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre,  ancak bulgular fazla kilolu olanları kapsamıyor. Bunun nedeni ise aşırı kilolu insanların akciğerleri ve kalplerinin çevresindeki yağ seviyesinin çok yüksek olması.

'Elmadansa armut tipi daha iyi'

Araştırmayı yorumlayan Alman diyabet uzmanı Dr. Norbert Stefan insanların vücut şekillerinin elma gibi olmasındansa armut gibi olmasının daha sağlıklı olduğunu söylüyor.

Sağlıklı bir kilodaki insanın kalça ve bacaklarındaki yağlar güvenli kabul ediliyor. Bunun nedeni de kalça ve bacaklarda tutulan fazla yağın karın bölgesindeki yağ türünden farklı olması.

Karın bölgesindeki yağ, kana yağ asitleri salarak diyabete, insülin direncine ve yüksek kolesterole neden olabiliyor.

Sıradaki Haber