17 °c

Kanser ilaçlarının ücretsiz verilmesi çalışmaları

EDİRNE (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kanser ilaçlarının ücretsiz verilmesi konusunu gündeme getirmesi, hastaları ve yakınlarını mutlu etti.Trakya Üniversitesi Balkan Onkoloji Hastanesinde tedavi gören hastalar ile hasta yakınları, Erdoğan'ın açıklamalarını olumlu karşıladı.Hastalardan Sadriye Baysak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4,5 yıldır meme kanseri...

Sağlık Haberi
Kanser ilaçlarının ücretsiz verilmesi çalışmaları
Kanser ilaçlarının ücretsiz verilmesi çalışmaları

EDİRNE (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kanser ilaçlarının ücretsiz verilmesi konusunu gündeme getirmesi, hastaları ve yakınlarını mutlu etti.

Trakya Üniversitesi Balkan Onkoloji Hastanesinde tedavi gören hastalar ile hasta yakınları, Erdoğan'ın açıklamalarını olumlu karşıladı.

Hastalardan Sadriye Baysak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4,5 yıldır meme kanseri nedeniyle tedavi gördüğünü söyledi.

İlaçların ücretsiz olmasını istediğini dile getiren Baysak, "Ayrıca bu hastalıkları olanlara emeklilikte kolaylık sağlanmasını da isteriz. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan Allah razı olsun." diye konuştu.

Annesinin kanser olduğunu belirten Mesut Ağırtaş ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını olumlu bulduğunu ifade etti.

Kemoterapi ve radyoterapi ilaçlarının pahalı olduğunu kaydeden Ağırtaş, "Bu ilaçların ücretleri, hastalara ve yakınlarına yük oluyordu. Bu konuyla ilgili devletin bize katkısı olduğunda çok daha güzel olacak. Bu tür hizmetten memnun oluruz." dedi.

Hasta yakını Sevim Don da Erdoğan'ın açıklamalarından mutluluk duyduklarını söyledi.

İlaçların ücretsiz verilmesinin maddi durumu iyi olmayan hastalara "gerçekten ilaç gibi geleceğini" belirten Don, Erdoğan'a teşekkür etti.

- Erdoğan'ın açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel bir hastanenin açılışında "Geçen Başbakanımız, Sağlık Bakanımızla onu konuştuk. Dedim ki bakın kesinlikle kanser dahil ilaçları nereden gelirse gelsin, bunlardan kesinlikle ücret almamamız gerekir. 'İşte bu yurt dışından geliyor." Hayır. Nereden gelirse gelsin. Biz kalkıp denizi aşacağız, gelip derede boğulacağız. Böyle bir şey olmaz." ifadelerini kullanmıştı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise dün Bakanlar Kurulu toplantısı sürerken gazetecilere yaptığı açıklama sırasında, soru üzerine "Sayın Cumhurbaşkanımızın bu talebi, son derece insani bir talebin dile getirilmesidir. Teşekkür ederiz, sağ olsun. Hükümetimiz, ilgili bakanlıklar gerekli çalışmaları yapar. Hele hele son zamanlarda iyice artmış olan kanser hastalığıyla mücadele çerçevesinde kanser hastası olan kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın ücretsiz ilaçlarına kavuşması mümkün olur." değerlendirmesinde bulunmuştu.









Sıradaki Haber