17 °c

"Kanserden Hızlı ve Meraklı Ol"

ANTALYA (AA) - Avrupa Jinekolojik Onkoloji Topluluğu (ESGO) tarafından Antalya'daki Belek Turizm Bölgesi'nde bir otelde düzenlenen Kadın Kanserlerinin Önlenmesi Sempozyumu kapsamında spor ve fiziksel aktivite etkinliği gerçekleştirildi."Kanserden Hızlı ve Meraklı Ol" isimli etkinlikte, futbol sahasına yerleştirilen kondisyon bisikletlerinde ter döken doktorlar ile kanser...

Sağlık Haberi
Kanserden Hızlı ve Meraklı Ol
"Kanserden Hızlı ve Meraklı Ol"

ANTALYA (AA) - Avrupa Jinekolojik Onkoloji Topluluğu (ESGO) tarafından Antalya'daki Belek Turizm Bölgesi'nde bir otelde düzenlenen Kadın Kanserlerinin Önlenmesi Sempozyumu kapsamında spor ve fiziksel aktivite etkinliği gerçekleştirildi.

"Kanserden Hızlı ve Meraklı Ol" isimli etkinlikte, futbol sahasına yerleştirilen kondisyon bisikletlerinde ter döken doktorlar ile kanser hastaları, toplam 30 bin kaloriye ulaştı.

ESGO Başkanı Prof. Dr. David Cibula, etkinlik öncesi yaptığı açıklamada, orijinal ve sansasyonel işlere imza atmak istediklerini söyledi.

Antalya'da, kanser hastalığını önleme konusunda uluslararası bir toplantı organize ettiklerini belirten Cibula, "Bu etkinlikte de bunun altını çizecek, fiziksel aktiviteyi vurgulayacak etkinlikler yapmak istiyoruz. Özellikle de kanserli hastalarımızla burada bir araya geldik." dedi.

ESGO Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Gültekin de sempozyumda 500'ün üzerinde katılımcı bulunduğunu aktardı.

Katılımcılardan 50'sinin kanseri yenmeyi başardığını dile getiren Gültekin, şöyle konuştu:

"Avrupa'nın değişik yerlerinde dernekler kurmuş ve bu konuda farkındalık yaratan hastalar bizlerle. Akşam güneş batımında spring etkinliği yapıyoruz. Burada kanseri tedavi eden doktorlarla hastalarımız el ele verecekler. Yaklaşık 30 dakika ile 45 dakika arasında bir spring etkinliği yapacağız. Bu süre içerisinde 30 bin kaloriye ulaşmayı hedefliyoruz. 30 bin kaloriye ulaştığımız zaman da ortada gördüğünüz dünya maketi dönmeye başlayacak."

Her insanın günlük yaşantısında düzenli spor yapması gerektiğine dikkati çeken Gültekin, etkinlikte obezitenin kanser yapıcı, fiziksel aktivitelerin de kanseri önleyici etkilerini vurgulamak istediklerini anlattı.

Düzenli sporla kan dolaşımı ve iyileşme sürecinin hızlandığını vurgulayan Gültekin, bunun hastalara verdiği moral ve motivasyonun da çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber