17 °c

Kansere dikkati çekmek için bedenleriyle kurdele oluşturdular

HATAY (AA) - Hatay'ın İskenderun ilçesinde, meme kanserine dikkati çekmek amacıyla pembe tişört giyerek bedenleriyle kurdele şekli çizen yaklaşık 350 kişi havadan görüntülendi.İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi personeli ve liseli öğrencilerden oluşan 350 kişilik grup, "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" dolayısıyla farklı bir etkinliğe imza attı.Pembe tişört giyerek Atatürk Anıtı...

Sağlık Haberi
Kansere dikkati çekmek için bedenleriyle kurdele oluşturdular
Kansere dikkati çekmek için bedenleriyle kurdele oluşturdular

HATAY (AA) - Hatay'ın İskenderun ilçesinde, meme kanserine dikkati çekmek amacıyla pembe tişört giyerek bedenleriyle kurdele şekli çizen yaklaşık 350 kişi havadan görüntülendi.

İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi personeli ve liseli öğrencilerden oluşan 350 kişilik grup, "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" dolayısıyla farklı bir etkinliğe imza attı.

Pembe tişört giyerek Atatürk Anıtı önünde toplanan kalabalığın el ele tutuşarak oluşturduğu "kurdele" figürü, drone ile görüntülendi.

Amanos Dağları'ndan atlayış yapan bir yamaç paraşütçüsü de meme kanseriyle mücadelenin simgesi olan pembe kurdeleyle alana iniş yaparak etkinliğe destek verdi.

İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Volkan Yeter, yaptığı açıklamada, "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" nedeniyle farklı bir şekilde meme kanserine dikkati çekmek istediklerini söyledi.

Çok sayıda kişinin bir araya gelerek bedenleriyle "pembe kurdele" figürü oluşturmasının etkili bir farkındalık olacağını düşündüklerini belirten Yeter, "Amacımız kanserde erken tanıya ve meme kanserinin önemine dikkati çekmekti. Bundan dolayı böyle bir etkinlik düzenledik ve daha çok kitleye ulaşabileceğimizi düşündük." diye konuştu.

Volkan Yeter, 20 yaşından sonra her kadının ayda bir defa meme kanseri taramasından geçmesi gerektiğini kaydetti.

Sıradaki Haber