17 °c

Kardeşine böbreğini veren kadın yeniden anne oldu

İZMİR (AA) - İzmir'de, 3'üncü çocuğu 7 aylıkken kız kardeşine bir böbreğini veren kadın, nakilden 3 ay sonra hamile kaldı ve 4'üncü çocuğunu doğurdu. İzmir'deki özel bir hastaneden yapılan açıklamaya göre, 3 çocuk annesi Medine Çelik (28), Van'da yaşayan lise son sınıf öğrencisi kardeşi Derya Gökdoğan'a (20) böbrek yetmezliği teşhisi konulması üzerine, emzirdiği 7 aylık...

Sağlık Haberi
Kardeşine böbreğini veren kadın yeniden anne oldu
Kardeşine böbreğini veren kadın yeniden anne oldu

İZMİR (AA) - İzmir'de, 3'üncü çocuğu 7 aylıkken kız kardeşine bir böbreğini veren kadın, nakilden 3 ay sonra hamile kaldı ve 4'üncü çocuğunu doğurdu.

İzmir'deki özel bir hastaneden yapılan açıklamaya göre, 3 çocuk annesi Medine Çelik (28), Van'da yaşayan lise son sınıf öğrencisi kardeşi Derya Gökdoğan'a (20) böbrek yetmezliği teşhisi konulması üzerine, emzirdiği 7 aylık bebeğini süt anneye bırakarak gönüllü verici oldu.

Nakil için kardeşini Van'dan İzmir'e getirip hastaneye başvuran Çelik'in uygun verici olduğu saptandı.

Nakil, Opr. Dr. Işık Özgü, Opr. Dr. Uğur Saraçoğlu, Doç. Dr. Ebru Sevinç Ok başkanlığındaki ekip tarafından 14 Eylül 2015 tarihinde başarıyla gerçekleştirildi.

Kucağındaki 7 aylık bebeğini bırakıp ameliyat masasına yatan ve kız kardeşine böbreğini veren Medine Çelik, nakilden 3 ay sonra yeniden hamile kaldı.

Çelik, nakil operasyonunun yıldönümüne birkaç gün kala 3 kilo 560 gram ağırlığında "Gül Ecrin" adını verdiği 4'üncü çocuğunu dünyaya getirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Medine Çelik, kardeşine kıyamadığını ve böbreğini verme kararı aldığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Derya'ya verici olmak isteyen 3 kardeşim daha vardı. Biri daha küçüktü, diğeri yeni evliydi, henüz çocuğu yoktu. Erkek kardeşim de askere gidecekti. Onlara kıyamadım. 3 çocuğum vardı, eşim de verici olmam için beni destekliyordu. Ben verici oldum. O zaman oğlum henüz 7 aylıktı, emziriyordum. Ameliyat sürecinde komşuma bıraktım, oğluma süt annelik yaptı. Nakil ameliyatından 3 ay sonra ise hamile olduğumu öğrendim. Sürpriz gebelikti. 3 çocuğum varken yeni bir bebek istemiyordum. Ama aldırmak da istemedim, günahtır. Doğunca da Allah'ın hediyesi anlamına gelen 'Ecrin' adını koydum. Kardeşime hayat verdiğim için çok sevinçliyim, mutluyum."

Ablasının verdiği böbrekle şifa bulan Derya Gökdoğan ise "Nakil oldum, ablam bana böbreğini verdi. Ablam ikinci bir anne gibi oldu. Ablamın eşi, küçük çocukları var diye verici olmasını istememiştim. Verdi, çok sevindik, ondan da eşinden de Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Böbrek naklini gerçekleştiren ekipten Doç. Dr. Ebru Sevinç Ok ise verici olmanın çocuk doğurma konusunda engel olmadığı, hamilelikte hiçbir sorun yaşanmadığı bilgisini verdi.

Sıradaki Haber