17 °c

Kobranın ısırdığı Aref tedavi için Mısır'a gönderildi

Sahne gösterileriyle tanınan Aref Ghafouri'yi, gösterilerinde kullandığı kobra cinsi yılan ısırdı. Geceyi hastanede geçiren Aref Ghafouri, özel uçakla tedavisi için Mısır'a gönderildi.

Sağlık Haberi
Kobranın ısırdığı Aref tedavi için Mısıra gönderildi
Kobranın ısırdığı Aref tedavi için Mısır'a gönderildi

Dün gösterisi için hazırlık yapan Aref Ghafouri'yi kobra cinsi yılanı, sağ elinin bilek üstünden ısırdı. Kolunu bir bez parçasıyla sıkarak zehirin bütün vücuduna yayılmasını önleyen Aref Ghafouri, asistanı ile birlikte Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi.

Yılan ısırma ünitesinde ilk müdahalesi gerçekleştirilan Aref Ghafouri'nin tahlillerinde yılanın ısırdığı yerde kısmi komplikasyon tespit edilirken, kobra yılanı panzehirinin Türkiye'de olmadığı öğrenildi. 

Antalya Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür de hastaneye gelerek sağlık durumu hakkında bilgi aldıktan sonra bakanlık yetkilileriyle görüşerek dünyada sadece Mısır ve Fransa'da bulunan panzehirin getirtilmesi için girişim başlattı. En yakın ihtimal olarak Mısır görülürken, bakanlığın getirteceği panzehirin Antalya'ya ulaşması süresinin 24 saati aşabileceğini gözönünde bulunduran Aref Ghafouri, tedavi için Mısır'a götürülmesini talep etti.

VİZE ALINAMADIĞI İÇİN GİDEMEDİ

Bu arada Aref Ghafouri her ihtimale karşı yoğun bakım ünitesine alındı. Aref Ghafouri'nin yakınları gece boyunca özel ambulans uçak aradı. Sabaha karşı İstanbul'da bulunan ambulans uçak Antalya'ya geldi.

Ancak Mısır'ın Türk vatandaşlarına vize uygulaması nedeniyle havalimanında bekletilen ambulans uçak vize alınamadığı için hareket edemedi. Dışişleri Bakanlığı'nın tüm girişimlerine rağmen Mısır makamlarından vize almak mümkün olmadı. Bu arada Kahire Büyükelçiliği de Aref Ghafouri için harekete geçti.

Sıradaki Haber