17 °c

Küçük Talha engelini "at üstünde" aşıyor

KONYA (AA) - Konya'da, serebral palsi (beyin felci) rahatsızlığı olan ve denge bozukluğu bulunan 12 yaşındaki Talha Gökay Ildız'ın, atlı terapiyle hareket kabiliyeti gelişti. Selçuk Üniversitesi Atlı Terapi Binicilik Antrenörü Gökhan Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, tesislerde zihinsel ve fiziksel engellilere yönelik atlı terapi yönteminin uygulandığını söyledi.Özel...

Sağlık Haberi
Küçük Talha engelini at üstünde aşıyor
Küçük Talha engelini "at üstünde" aşıyor

KONYA (AA) - Konya'da, serebral palsi (beyin felci) rahatsızlığı olan ve denge bozukluğu bulunan 12 yaşındaki Talha Gökay Ildız'ın, atlı terapiyle hareket kabiliyeti gelişti.

Selçuk Üniversitesi Atlı Terapi Binicilik Antrenörü Gökhan Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, tesislerde zihinsel ve fiziksel engellilere yönelik atlı terapi yönteminin uygulandığını söyledi.

Özel eğitimli Haflinger cinsi atlarla iki yıldır üniversite çatısı altında atlı terapi çalışmaları yaptıklarını anlatan Güler, serebral palsi tanısı konulan Talha'nın tedavisinde olumlu sonuç aldıklarını ifade etti.

- Önce at korkusunu, sonra engelini yendi

Güler, tesislere ilk geldiğinde Talha'nın atların kendisine zarar vereceği ön yargısı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Özel eğitimli atlarımızla bu ön yargıyı kırdık. Birlikte tımar yapıp, çeşitli oyunlarla atlara yaklaşmasını sağladık. At üstüne bindirdiğimizdeki tepkilerini gözlemledik. Talha ile ilk tanıştığımızda onda çok aşırı denge bozuklukları vardı. Denge bozukluklarını giderdik. Bazı hareketleri kısıtlı yapabiliyordu. Sonra gitgide hemen hemen her oyunu her hareketi yapabileceğini kavrayarak kendine öz güveni geldi. Şu an daha iyi noktalara doğru gidiyor."

- "Oturma ve kalkmasındaki dengesini sağladı"

Anne Eda Ildız ise oğlunun evde de tedavi gördüğünü ifade ederek haftada bir kez binicilik tesislerine geldiklerini dile getirdi.

Yürüme ve denge probleminin aşılması için doktor tavsiyesiyle atlı terapiye başladıklarını aktaran Ildız, "Oğlum, buradaki eğitimlerle oturma ve kalkmadaki dengeyi sağladı. Aynı zamanda sosyalleştiği tesislere gelmeyi çok istiyor ve terapiden mutlu oluyor." dedi.

Sıradaki Haber