17 °c

MHRS sistemi (ALO182) nedir? MHRS RANDEVU ALMA NASIL ALINIR?

MHRS randevu alma işlemini nasıl yapabilirim? Alo 182 nedir? Aile hekimine MHRS sisteminden randevu alabilir miyim? MHRS ile ilgili merak edilen soruların hepsine sitemizden ulaşabilirsiniz...

Sağlık Haberi
MHRS sistemi (ALO182) nedir? MHRS RANDEVU ALMA NASIL ALINIR?
MHRS sistemi (ALO182) nedir? MHRS RANDEVU ALMA NASIL ALINIR?

Sağlık Bakanlığı'nın başlatmış olduğu Merkezi Randevu Sistemi yani kısaltması MHRS olarak bilinen hastaların devlet hastanelerinden randevu almak amaçlı kullandıkları bu sistemin tüm bilinmeyenlerini sizler için derledik. MHRS nedir? MHRS ile nasıl randevu alınır? Alo 182 nedir? MHRS üzerinden aldığım bir randevuyu nasıl iptal edebilirim? HRS randevu alma işlemini nasıl yapabilirim? Alo 182 nedir? Aile hekimine MHRS sisteminden randevu alabilir miyim? İşte tüm bu soruların cevabını ve daha fazlasını bu haberimizden ve sitemiz habertam.com'dan detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz...

MHRS ( MERKEZİ RANDEVU SİSTEMİ) NEDİR?

MHRS ( Merkezi Randevu Sistemi), Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşın hastanelere daha kolay randevu almasını amaçlayan uygulamaya dökülmüş bir projedir. MHRS sayesinde randevunuzu dilerseniz telefon ile dilerseniz internet üzerinden alabilirsiniz. İnternet üzerinden bu işlemi başaramayanlar için telefon hattı da bulunmaktadır ve gerekli yönlendirmelerle dilediğiniz hastanelere istediğiniz güne, saate ve hekime göre tercih yapabilme hakkına sahipsiniz.

"MHRS RANDEVU SİSTEMİNDEN RANDEVU ALMAK İSTİYORUM! NASIL YAPABİLİRİM" DİYORSANIZ

Öncelikle MHRS Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ne kayıtlı olmanız gerekmektedir. Her vatandaş kendi randevusunu kendi profilinden yapabilmektedir. Kendi hesabınız olduktan sonra, yönlendirilmiş olduğunuz sekmeleri takip edip "Randevu Al" butonununa tıkladıktan sonra T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifre ile giriş gerçekleşir. Girişi başarıyla tamamladıktan sonra, arzu edilenhantesne, poliklinik ve hastalığa uygun bölümle doktor seçimi yapılır. Ardından gelen yeni sekmede karşınıza uygun gün ve saatler gelir. Bu gelen gün ve saatlerden yine kendinize ve zamanınıza uygun olanı seçip ardından da onaylayıp işleminizi tamamlamış istediğiniz güne, saate ve istediğiniz hastane, poliklinik ve hekime randuvunuzu almış olursunuz.

MHRS HASTANE RANDEVUSU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

MHRS TELEFONLA HASTANE RANDEVUSU ALMA | ALO 182 Nedir?

MHRS randevu sisteminden başarılı bir şekilde randevu almanın tek yolu internetteki sistemden ziyade bir de telefon yoluyla yapılabilir. İnternetten randevu alamayanlar veya beceremeyenler için sisteme ulaşmanın telefon gibi bir yolu da vardır ve sizin için daha hızlı da olabilir. Evden, işten, cepten, ankesörlüden farketmeksizin hepsinden arayabilirsiniz.Sisteme ulaşıp hastane için randevu alabileceğiniz bu sistem ALO 182'dir. Telefonunuzdan herhangi bir alan veya operatör kodu girmeden sadece "182" tuşlayıp arayarak randevu almak için ilk adımınızı atmış olursunuz. Konuştuğunuz operatör sizden T.C. kim numaranızı isteyecektir. Daha sonrasında size sorduğu sorularla sizi yönlendirir ve istediğiniz hekime, hastaneye ve saate göre tercih yapmanızı sağlar. Vatandaş tercihini yaparak randevusunu almış olur.

MHRS RANDEVUMU İPTAL ETMEK İSTİYORUM

MHRS ( Merkezi Randevu Sistemi) veya ALO 182 üzerinden onaylatmış olduğunuz randevunuzu, randevu saati gelmeden 15 dakika önceye kadar iptal etme hakkınız bulunmaktadır. Sisteme MHRS şifrenizle giriş yaptıktan sonra sağ kısımda yer alan Randevu Geçmişi bölümüne tıklayınız. Bu bölümden iptal olmasını arzu ettiğiniz randevunun sağ tarafında yer alan "İptal Et" butonuna tıklayarak randevunuzu iptal edebilirsiniz. Aynı zamanda ALO 182'yi arayarakta randevunuzu iptal edebilirsiniz.

MHRS HASTANE RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ

Sıradaki Haber