17 °c

Pazara buzdolabı geldi satışlar arttı

HATAY (AA) - LALE KÖKLÜ - Hatay'da, Antakya Belediyesince, pazarlardaki süt ve süt ürünü satışının buzdolabında yapılması uygulaması sayesinde, hem esnaf kazanıyor hem de vatandaşlar daha hijyenik ve sağlıklı bir ortamda alış veriş yapıyor. Antakya Belediyesince hayata geçirilen uygulama kapsamında, 30 pazar esnafı çiftliklerinde ürettikleri peynir, yoğurt, yöresel çökelek...

Sağlık Haberi
Pazara buzdolabı geldi satışlar arttı
Pazara buzdolabı geldi satışlar arttı

HATAY (AA) - LALE KÖKLÜ - Hatay'da, Antakya Belediyesince, pazarlardaki süt ve süt ürünü satışının buzdolabında yapılması uygulaması sayesinde, hem esnaf kazanıyor hem de vatandaşlar daha hijyenik ve sağlıklı bir ortamda alış veriş yapıyor.

Antakya Belediyesince hayata geçirilen uygulama kapsamında, 30 pazar esnafı çiftliklerinde ürettikleri peynir, yoğurt, yöresel çökelek, tuzlu yoğurt gibi süt ve benzer ürünleri, satış yapacakları mahallede, yanlarında getirdikleri camlı buzdolaplarının tezgahlarına yerleştiriyor.

Buzdolabı için gerekli elektrik ihtiyacı ise Antakya Belediyesi tarafından karşılanıyor.

Uygulama sayesinde ürünlerin sıcaktan bozulması, toza, kire ve uçan haşerelere maruz kalması önleniyor.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, AA muhabirine, ilçe genelinde günlük iki pazarın kurulduğunu ve pazar esnafının çoğunun çiftliklerinde ürettiği süt ve süt ürünlerini satışa sunduğunu söyledi.

Sosyal belediye anlayışıyla hareket ederek vatandaşların sağlığını da düşündüklerini ifade eden Kimyeci, şöyle devam etti:

"Belediye olarak vatandaşlarımızın her türlü hizmetine yetişmeye çalışıyoruz ve yaptığımız her çalışma kendi alanında bir ilk oluyor. Yakın zamanda başlattığımız pazarlarımızdaki buzdolabı uygulaması da bunlardan bir tanesidir. Kentimiz çok sıcak ve rüzgarlı bir şehir olduğu için yazın tozdan, topraktan süt ve süt ürünlerini korumayı önemsedik. Çiftçimizin kendi yetiştirdiği koyun, keçi ve ineklerden elde ettiği süt ve süt ürünlerini her gün taptaze hazırlayarak pazarda satıyor. Uygulamamız sayesinde esnafımız ürünlerini sabit soğuklukta muhafaza edebiliyor. Böylece daha önce sattığı ürünlerin daha fazlasını satmaya başladı çünkü ürünler bozulmuyor ve hijyenik bir ortamda taze taze satabiliyorlar. Bir yandan vatandaşlarımızın sağlığını koruyoruz bir yandan da ürünün kaybının önüne geçip milli ekonomiye katkı sağlamış oluyoruz."

- "Buzdolabını gören 1 kilo yerine 2 kilo alıyor"

Kimyeci, uygulaması kapsamında belediyenin sağlık işleri müdürlüğünce broşür oluşturduklarını ve böylece hem pazar esnafını hem de vatandaşları bilgilendirdiklerini söyledi.

Broşürde gıda ve sağlıklı beslenme hakkında uzman görüşlerinin bulunduğunu kaydeden Kimyeci, "Broşürlerimiz pazarlarda arkadaşlarımız tarafından herkese dağıtılıyor. Ayrıca projemiz kapsamında 5 veteriner, 3 gıda mühendisi, 3 biyolog ve çok sayıda bu konuda eğitim almış uzman personelimizle denetimlerimizi de sürdürüyoruz." diye konuştu.

Esnaf Ali Bayraktar, uygulamanın satışları olumlu etkilediğini vurgulayarak, "Bir kilo almaya gelenler buzdolabını görünce 2 kilo almaya başlıyor. Önceden mallarımızı getirirdik akşama kadar burada beklerdi, çok fazla alan da olmazdı ama şimdi erkenden ürünlerimiz bitiyor." dedi.

Esnaf Elif Duran ise uygulamadan memnun kaldıklarını ve bu sayede ürünlerini bozulmadan muhafaza edip satabildiklerini söyledi.

Sıradaki Haber