17 °c

Pürüzsüz Bir Cilt İçin Epilasyon'un Önemi

Epilasyon aleti; kadınların en büyük sorunlarından biri olan istenmeyen tüylerden kurtulmanın en etkili çözümüdür. Peki, 'Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?', 'Epilatör Temizliği Nasıl Yapılır?', 'Lazer epilasyon modelleri nelerdir?'

Sağlık Haberi
Pürüzsüz Bir Cilt İçin Epilasyonun Önemi
Pürüzsüz Bir Cilt İçin Epilasyon'un Önemi

Epilasyon aleti; kadınların en büyük sorunlarından biri olan istenmeyen tüylerden kurtulmanın en etkili çözümüdür. İstenmeyen tüylere bulunan farklı çözümler çoğu zaman kadınların cildini tahriş etmektedir. Epilasyon aleti tavsiye için bir çok farklı marka bulunmaktadır. Epilasyon aleti kullananlar, farklı markalardan memnun kalabilir. Bu noktada kişisel beklenti ve ihtiyaçlar öne çıkar. Bu yüzden en iyi epilasyon aleti kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Epilatörlerin yanı sıra son yıllarda yaygınlaşan lazer epilasyon aletleri ise istenmeyen tüylerden tamamen kurtulmanızı amaçlayan ürünlerdir. Epilatör, lazer epilasyon modelleri ve braun epilasyon modelleri ’ne dair geniş bilgi edinmek için Cimri.com’da fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?



Lazer epilasyon, lazer ışığı ile yapılmaktadır. Lazer ışığının dalga boyu kıl köklerine uygulanır. Kıl köklerine siyah rengi veren melanin pigmentine bu lazer ışığı uygulandığı takdirde kıl kökleri tahrip olur. Lazer makinelerinde bulunan soğutucu teknolojisi sayesinde ağrı ve yanma hissi anında yok edilir.

Lazer epilasyon uygulaması yapılmadan önce kişinin tüyleri jilet ile alınmalıdır. Tüyler, jilet ile alındıktan sonra kıl kökleri lazer epilasyon cihazı ile taranır. Kişinin ten rengi ve kıl rengine göre lazer epilasyon cihazı ayarlanır ve uygulanır.

Epilatör Kullanırken Bunları Yapın!


Epilasyon işlemini yaparken oda sıcaklığını ayarlayın. Ilık ya da sıcak bir ortamda epilasyon yapmanız gerekir. Çünkü soğuk ortamlarda tüyler gerilir ve epilatörü vücudunuza uyguladığınızda tüyler kırılır.

Vücudunuzu epilasyon işlemine hazırlamak için vücudunuzun kuru olması gerekir. Eğer banyo sonra epilasyon yapacaksanız banyo esnasında epilasyon yapacağınız bölgeyi bir fırça yardımı ile temizleyin. Böylece gözenekler açılacaktır ve batık oluşumu önlenecektir. Banyo sonrası mutlaka vücudunuzu kurulamalısınız.

İlk kez epilatör kullanacaksanız işlemden bir gün önce epilatörü kolunuzda denemelisiniz. Böylece ertesi güne kadar herhangi bir alerjik reaksiyon oluşup oluşmadığını öğrenebilirsiniz.

Epilasyon işleminden sonra vücudunuzda tahriş ve kızarıklıklar olduysa bir havluya buz küplerini sardıktan sonra bölgeye soğuk kompres yapın. Bunun yanı sıra epilasyon işlemi sonrası vücudunuza nemlendirici sürerek, daha pürüzsüz ve iyi bir sonuç alırsınız.

Epilasyon işlemini uygularken canınız çok yanarsa epilasyon yaptığınız bölgeyi bir müddet değiştirebilirsiniz. Bir koltuk altından diğerine ya da bir bacaktan diğerine geçebilirsiniz.

Epilatörlerin en önemli avantajı, cımbız gibi bir çok farklı uca sahip olmasıdır. Tüyleri tek tek çekerek alan epilatörler sayesinde tüylerinizin çıkması gecikir.”

Epilasyon işlemi sırasında, epilasyon yaptığınız bölgenin kuru olması gerektiği için bir havlu yardımı ile terleyen bölgeyi silmeniz gerekir.

Epilatör Kullanırken Bunları Yapmayın!


Epilatör kullanmak için tüylerin belirli bir uzunluğa ulaşması gerekir. Çok kısa tüyleri, epilasyon aleti almayacağı için işlem boyunca cildiniz tahriş olacaktır. Bu yüzden bir süre daha beklemeniz gerekebilir.

Epilasyon yapmadan önce vücudunuzda yara ya da benzeri cilt hastalıkları varsa bunların iyileşmesini beklemeniz gerekir. Bu durumda epilasyon yapmak cildin daha çok tahriş olmasına neden olur.

Epilasyon esnasında epilatörü tüylerin tersi yönünde yukarı doğru taramanız gerekir. Aksi halde tüyler kırılır ve batık oluşabilir.

Epilatörü kullanırken canınızın yanmasından korkmadan kullanmalısınız. Yoksa daha çok canınız yanabilir.

Epilasyon işlemi sonrasında güneşlenmek ya da solaryuma girmek için acele etmemeniz gerekir. Bunun yanı sıra deodorant ya da koltuk altı için roll on kullanmayı da ertelemeniz gerekir. Tüm bu işlemler için bir gün beklemek iyi olacaktır.

Epilasyon işlemi, regl döneminde canınızın çok daha fazla yanmasına ve daha hassas olmanıza sebep olur. Bu yüzden regl bitiminde epilasyon yapmanız daha uygun olur.

Epilatör ile asla yüzünüzdeki tüyleri almaya çalışmayın. Yüz çok hassas bir bölgedir ve bu bölgede epilasyon işlemi yapıldığında cilt çok ince olduğu için aşırı derecede tahriş olur.

Epilatör Temizliği Nasıl Yapılır?



Epilatör temizliği çok önemlidir. Çünkü bu cihaz temizlenmediği zaman mikrobik hastalıklar, cilde bulaşabilir. Epilatörün kapalı olması ve fişten çekilmiş olmasına dikkat edin. Epilatörü temizlerken sabun, alkol gibi maddeler kullanılmaz. Aparat, epilasyon cihazından çıkarılıp su ile temizlenebilir. Epilasyon başlığını da fırçası ile temizleyebilirsiniz. Aparatı takmadan önce iyice kuruması gerekir. Bu yüzden aparatı takmadan önce iyice sallayın ya da bir havlu yardımı ile iyice kurulayın.

Sıradaki Haber