17 °c

Ruh sağlıkları için el becerilerini geliştiriyorlar

TRABZON (AA) - Trabzon'da, kronik psikiyatrik rahatsızlığı bulunanların tedavilerine yardımcı olmak amacıyla ev dekorasyon kursu düzenlendi.Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından, Ortahisar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ile Trabzon İŞKUR işbirliğinde, Toplum Ruh Sağlığı...

Sağlık Haberi
Ruh sağlıkları için el becerilerini geliştiriyorlar
Ruh sağlıkları için el becerilerini geliştiriyorlar

TRABZON (AA) - Trabzon'da, kronik psikiyatrik rahatsızlığı bulunanların tedavilerine yardımcı olmak amacıyla ev dekorasyon kursu düzenlendi.

Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından, Ortahisar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ile Trabzon İŞKUR işbirliğinde, Toplum Ruh Sağlığı Merkezinden faydalanan kronik psikiyatrik rahatsızlığı bulunanlara yönelik kurs gerçekleştirildi.

Kursa katılan 15 kişiye, uzman öğreticiler dekoratif ürünler hazırlamayı öğretiyor.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Birim Sorumlusu Psikiyatrist Dr. Neriman Aras, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlığın güncel tanımının artık değiştiğini belirterek, "Sağlıklı birey, sadece fiziksel yönden değil, ruhsal ve sosyal açıdan da sağlıklı olan birey demektir. Üstelik buna artık ekonomik açıdan üretken olmak da dahil edilmiştir. Ekonomik açıdan üretken olamayan bir bireyin ruhsal açıdan da tam sağlıklı olması beklenemez." dedi.

Aras, bu nedenle danışanların üretkenliğinin, tedaviye olumlu katkısının çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu amaçla ilgili kurumların desteğiyle kurs düzenliyoruz. Danışanlarımızdan aldığımız geri bildirimler de oldukça olumlu. Kursa katılmaktan ve yeni bir şeyler öğrenmekten dolayı çok mutlular. Bu vesileyle ilgili kurumların yetkililerine sağladıkları imkanlar dolayısıyla teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Yeni Mahalle'de bulunan Numune Kampüsü'nde organize edilen kurs, 29 Temmuz 2016 tarihine kadar devam edecek. Kursa katılanlardan başarılı olanlara sertifika verileceği, böylece el emeklerini ekonomik kazanca çevirme olanağı da bulabilecekleri bildirildi.


Sıradaki Haber