17 °c

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

BURSA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu ülkeyi, milleti hizmetlere layık görmeyenler keşke biraz ders alabilseler. Keşke bu milletin sevgisini ve sıkıntılarını yüreklerinde hissedebilseler." dedi.Müezzinoğlu, Kestel Rafet Kahraman Devlet Hastanesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti olarak hizmete talip olduklarını, milleti ayrıştırmaya...

Sağlık Haberi
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

BURSA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu ülkeyi, milleti hizmetlere layık görmeyenler keşke biraz ders alabilseler. Keşke bu milletin sevgisini ve sıkıntılarını yüreklerinde hissedebilseler." dedi.

Müezzinoğlu, Kestel Rafet Kahraman Devlet Hastanesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti olarak hizmete talip olduklarını, milleti ayrıştırmaya, çatıştırmaya, onları birbirine düşürmeye değil, milletin yarınlarını bugünden daha iyi yapma derdi olan bir siyasi anlayışın mensubu olduklarını söyledi.

"Milleti yaşat ki devlet yaşasın" anlayışını benimsediklerini, AK Parti olarak bunu bir basamak daha ileriye taşıdıklarını ifade eden Müezzinoğlu, "Milleti yücelt ki devlet yücelsin. Biz bu milleti yüceltme derdi olan bir siyasi anlayışın mensuplarıyız. İnşallah cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yıl dönümünde bu ülke çok farklı noktalara gelecektir." diye konuştu.

- "Yaptık, yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz"

Müezzinoğlu, sağlık alanında çok işler yaptıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ambulanslarımız, hastanelerimiz, acillerimiz, yoğun bakımlarımız, bu anlamda gelişmiş dünyada ne varsa Türkiye'de de var. Bu anlamda sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çünkü 2003'te iktidara geldiğinde hep şunu söyledi; 'Almanya'da, İngiltere'de, Fransa'da ne varsa Türkiye'de de olacak. İngiliz'in, Fransız'ın, Alman'ın hak ettiğini benim milletim de hak ediyor ve yapacağız' dedi yaptık, yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Hepiniz çok iyi hatırlarsınız 2000'li yılların başında hep şu televizyon haberlerini dinlerdik; Alman veya İngiliz bir turist Antalya'da trafik kazası geçirmiş, Almanya'yı aramış, oradan ambulans uçak gelip vatandaşını ülkesine götürmüş'. Bize de 'Vay anasını biz o günleri görmeyiz' hatta 'Bu millet o hizmeti hak etmiyor' diyenler de vardı."

- "Keşke biraz ders alabilseler"

Bu milletin, hizmetlerin en iyisini en güzelini hak ettiğinin altını çizen Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Ambulans uçaklarımız, helikopterlerimiz var mı? Bu ülkeyi, milleti o hizmetlere layık görmeyenler keşke biraz ders alabilseler. Keşke bu milletin sevgisini ve sıkıntılarını yüreklerinde hissedebilseler. Ama bizler AK Parti olarak 14 yıldır hep diyoruz ki; 'Bu milletin başı dik olmalı, geleceğe umutla, güvenle bakmalı. Bu yolculuğa biz milletle başladık, onunla devam ediyoruz ve sizlerle devam etmeye kararlıyız. Bizlere destek olduğunuz için teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçlerde de gerek Bursa'da gerekse Türkiye'nin her noktasında, gerekse de mazlum ve mağdur milletlerin yanında bu millet yer alacak. Bizler de bu büyük milletin güçlü ve saygın temsilini yerine getirme arzusunda ve kararındayız. Rabbim sizlere hizmet etmeyi bizlere nasip etsin. Rabbim sizlere verdiğimiz sözleri tutmayı, sizlere karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeyi bizlere nasip etsin."

Müezzinoğlu, devlet hastanesi inşaatının yüklenici firma yetkilisini de yanına çağırarak Nisan 2018'de bitirilmesi planlanan inşaatın 30 Ağustos 2017'de bitirilmesi için söz aldı.

Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler dualarla butona basarak hastanenin temelini bastı.

Törene, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın, adına hastane yaptırılan merhum Rafet Kahraman'ın ailesi ile vatandaşlar katıldı.

Sıradaki Haber