17 °c

Sultanbeyli Devlet Hastanesi karantina altına alındı

İstanbul Sultanbeyli Devlet Hastanesi'nde Suriye'li bir hastaya "kimyasal zehirlenme teşhisi" konulması üzerine hastane karantina altına alındı.

Sağlık Haberi
Sultanbeyli Devlet Hastanesi karantina altına alındı
Sultanbeyli Devlet Hastanesi karantina altına alındı

İstanbul'un Sultanbeyli İçsesi devlet hastanesi karanti altına alındı. Suriyeli bir hastaya konulan teşhis sonucu hastanede önlemler alındı. Hasta, özel bir sağlık ekibiyle tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilirken, hastanenin 2,5 saat kapatılan acil servisi bölümü incelemelerin ardından yeniden hizmete açıldı.

Olay, Sultanbeyli Devlet Hastanesinde meydana geldi. İddiaya göre, kusma ve halsizlik şikâyeti ile hastaneye gelen Suriyeli bir vatandaşa yapılan tahlillerden sonra kimyasal zehirlenme teşhisi konuldu. Bunun üzerine hastane karantinaya alınırken, olay yerine UMKE (Ulusal Medikal Kurtama Ekipleri) geldi.

Olay yerinde inceleme yapan ekipler, hastaneyi karantina altına alarak, acil servisi bölümünü kapattı. Acil servis önüne şerit çekilirken, hastane çalışanları ve vatandaşların maske taktığı görüldü.

Bir süre hastanede bekletilen hasta özel bir sağlık ekibi ile tedavi edilmek üzere tam teşekküllü başka bir hastaneye sevk edilirken, hastanenin yaklaşık 2,5 saat kapatılan acil servis bölümü yeniden normal çalışma sistemine döndü.

 

Sıradaki Haber