17 °c

TTB'den "süt izni genelgesi"ne tepki

ANKARA (AA) - Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu üyeleri, Sağlık Bakanlığının kamudaki kadın çalışanların süt izinlerine ilişkin il sağlık müdürlüklerine gönderdiği genelgeye tepki gösterdi.Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu üyeleri, TTB'nin 67. Büyük Kongresi'nin düzenlendiği Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Konferans Salonu önünde basın...

Sağlık Haberi
TTB'den süt izni genelgesine tepki
TTB'den "süt izni genelgesi"ne tepki

ANKARA (AA) - Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu üyeleri, Sağlık Bakanlığının kamudaki kadın çalışanların süt izinlerine ilişkin il sağlık müdürlüklerine gönderdiği genelgeye tepki gösterdi.

Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu üyeleri, TTB'nin 67. Büyük Kongresi'nin düzenlendiği Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Konferans Salonu önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklamayı okuyan Dr. Hafize Türkmen, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 81 ilin sağlık müdürlüklerine genelge gönderdiğini söyledi.

Genelgede, süt izni kullanan kadınların bu zamanlarının "çalışmadığı saat" olarak işlenmesi ve döner sermaye ek göstergesinin buna göre hesaplanmasının istendiğini belirten Türkmen, şunları kaydetti:

"Bu demektir ki genelgeyle kadın memurların süt izin süreleri, döner sermaye gelirlerinden kesilecektir. Oysa süt izni yıllar süren mücadelenin sonunda kazanılmış yasal bir haktır. Süt izninin 'çalışmadığı süre' olarak sayılması ve döner sermayeden kesilmesi, kadınların çocuklarını emzirmek, beslemek için para ödemesi anlamına gelmektedir. Zaten yoksulluk sınırındaki maaşlarla yaşamak zoruna olan kadınlar, gelirlerinden kesinti yapılmasını istemedikleri durumda süt izni kullanamayacak. Bu da bebeklerin, sağlıklı büyümeleri için en temel gereksinimlerinden olan anne sütünden mahrum kalması anlamına gelecek."

Bebeklerin anne sütünden yoksun bırakılmasına ve annelerin işsiz kalmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Türkmen, genelgenin geri çekilmesini istedi.

Sıradaki Haber