17 °c

"Umuda Işık Tut Projesi"

İZMİR (AA) - İzmir Sağlık Müdürlüğünce Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi ve İnsan İçin Umut Derneğinin iş birliği ile başlatılan "Umuda Işık Tut Projesi" kapsamında vatandaşlara organ, doku ve kök hücre bağışının önemi anlatıldı.Proje kapsamında Karabağlar Kaymakamlığı konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Özlem Haydaroğlu...

Sağlık Haberi
Umuda Işık Tut Projesi
"Umuda Işık Tut Projesi"

İZMİR (AA) - İzmir Sağlık Müdürlüğünce Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi ve İnsan İçin Umut Derneğinin iş birliği ile başlatılan "Umuda Işık Tut Projesi" kapsamında vatandaşlara organ, doku ve kök hücre bağışının önemi anlatıldı.

Proje kapsamında Karabağlar Kaymakamlığı konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Özlem Haydaroğlu, organ, doku ve kök hücre bağışının artırılması için başlattıkları "Umuda Işık Tut Projesi"nin büyük önem taşıdığını belirtti.

Birgün herkesin nakil ihtiyacı duyabileceğini aktaran Haydaroğlu, "Projeyi insanları bilgilendirme, insanlara umut olması nedeniyle çok önemsiyoruz. Herkesin bağışçı olmasını arzuluyoruz, bu kapsamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Beyin ölümü gerçekleşmeden kesinlikle nakil gerçekleşmiyor, doktorlardan oluşan heyetin beyin ölümü karar vermesi üzerine aileden alınan izin üzerine nakil gerçekleşiyor." dedi.

Haydaroğlu, organ ve doku nakliyle ilgili de bilgiler verdi.

Türk Kızılayı Ege Müdürü Dr. Gökay Gök ise çalışmaları sırasında, insanların kulaktan dolma yanlış bilgiler nedeniyle kan, kök hücre ve organ bağışı konusunda ön yargıya sahip olduğunu gördüklerini söyledi. Bunları aşma noktasında yoğun çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Gök, kentteki her kişiye ulaşarak doğru bilgilendirme yapıp bağış noktasında duyarlılığı artırmak için çalıştıklarını belirtti.

Sağlıkta büyük dönüşüm yapan Türkiye'nin organ bağışında da Avrupa'da ilk sıraya gelmesi gerektiğine dikkati çeken Gök, bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ile Türk Kızılayının ortaklaşa çalışma yürüttüğünü kaydetti.

Gök, bağışların çok önemli olduğunu vurgulayarak, katılımcılardan çevrelerindekileri bağışçı olmaya ikna etmelerini istedi.

İnsan İçin Umut Derneği Başkanı Mensüre Gökçe de "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla yola çıktıklarını ifade ederek, insanlara umut, gözlerine ışık olabilmek için projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Etkinlik sonunda kurulan stantlarında kan, kök hücre ve organ bağışları kabul edildi.

Sıradaki Haber