17 °c

Yarış otomobillerinden organ bağışı gösterisi

İZMİR (AA) - İzmir'de, Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında, Türk yarış otomobili "Volkicar"lar gösteri yaptı.Konak Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, kurulan organ bağışı standında vatandaşlara bilgi verildi, bağış başvuruları kabul edildi."Organ bağışı hayat kurtarır" yazılı iki Volkicar, organ bağışına dikkati çekmek amacıyla Tarihi Saat Kulesi'nin etrafında...

Sağlık Haberi
Yarış otomobillerinden organ bağışı gösterisi
Yarış otomobillerinden organ bağışı gösterisi

İZMİR (AA) - İzmir'de, Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında, Türk yarış otomobili "Volkicar"lar gösteri yaptı.

Konak Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, kurulan organ bağışı standında vatandaşlara bilgi verildi, bağış başvuruları kabul edildi.

"Organ bağışı hayat kurtarır" yazılı iki Volkicar, organ bağışına dikkati çekmek amacıyla Tarihi Saat Kulesi'nin etrafında gösteri sundu. Gösteri nedeniyle, meydan yaya trafiğine bir süre kapatıldı.

İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3-9 Kasım'ın Organ Bağışı Haftası kapsamında giydirilmiş araçlarla daha çok kitleye ulaşmayı istediklerini dile getirdi.

- "Her gün 5 kişi hayatını kaybediyor"

Türkiye'de 30 bin, İzmir'de de 3 bin 800 kişinin organ bağışı beklediğini ifade eden İzzettinoğlu, "Her gün beş kişi organ beklerken hayatını kaybediyor. Ülke olarak her türlü donanıma, personele sahibiz. Ancak bağış konusunda yetersiz kalıyoruz. Birçok hayatı kurtarabiliriz aslında. Organlarımız öldükten sonra toprak olmaktansa bir insanda filizlenen can olsun. Bizim inancımızda, geleneğimizde başkasına el uzatmak var." diye konuştu.

- Organ bağışlayanlara ileri sürüş eğitimi

İzzettinoğlu, etkinlik sırasında organlarını bağışlayanların ileri sürüş eğitimi hakkı kazanacağını kaydederek, "Ülkemizde organ bağışının yüzde 75'i canlıdan. Canlıdan bağış yapmak bir kaç organ için geçerli, karaciğer, böbrek gibi. Diğer organlar için bu söz konusu değil. O yüzden kadavradan nakil önemli. Tüm çabamız bu oranı tersine çevirmek." ifadelerini kullandı.

Oğlu Muhammed Ali ile gösteriyi gerçekleştiren yarış pilotu ve MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü de organ bağışı konusunda duyarlılığı artırmak için yapılan faaliyetlere destek vermek istediklerini söyledi.


Sıradaki Haber