17 °c

"Yaşama Yol Ver" kampanyası

ANKARA (AA) - Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce başlatılan "Yaşama Yol Ver" kampanyasında, Ankara'da bugüne kadar 100 bin öğrenciye ulaşıldı. Gereksiz yere 112 Acil Servis hattının aranmaması ve trafikte ambulansa geçiş önceliği verilmesine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla yürütülen kampanya devam ediyor.Ankara İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil...

Sağlık Haberi
Yaşama Yol Ver kampanyası
"Yaşama Yol Ver" kampanyası

ANKARA (AA) - Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce başlatılan "Yaşama Yol Ver" kampanyasında, Ankara'da bugüne kadar 100 bin öğrenciye ulaşıldı.

Gereksiz yere 112 Acil Servis hattının aranmaması ve trafikte ambulansa geçiş önceliği verilmesine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla yürütülen kampanya devam ediyor.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servis Başhekim Yardımcısı Tuba Yiğit, kampanya çerçevesinde Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

Proje hakkında AA muhabirine bilgi veren Yiğit, geçen yıl başlatılan uygulamanın amacının ilköğretim çağındaki çocuklar ile halka 112'yi tanıtmak ve gereksiz aramaları ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

Kampanyayla çocuklara acil durumların neler olduğu ve nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgi verildiğini belirten Yiğit, bugüne kadar 100 bin öğrenciye ulaşıldığını kaydetti. Yiğit, 2017 sonuna kadar Ankara genelindeki okulların yüzde 80'ine ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Tuba Yiğit, öğrenciler haricinde servis ve taksi şoförlerini de 112 Acil Servis hattının gereksiz aranmaması ve trafikte ambulansa yol verilmesi konusunda bilgilendirdiklerini kaydetti.

Hayati tehlikesi olmayanların hattı meşgul etmesi nedeniyle acil hasta ve vakalara ulaşmada gecikmeler yaşandığını vurgulayan Yiğit, "112 hattını arayanların doğru adres verememesi ve hasta konumunun net olarak belirlenememesi de öngörülenden daha fazla zaman almaktadır." diye konuştu.

Hatta gelen çağrılar hakkında bilgi veren Yiğit, şu ifadeleri kullandı:

"2015 yılında 112 acil çağrı hattı toplam 115 milyon 448 bin 713 kez arandı. Ancak bu çağrıların sadece 4 milyon 776 bin 80'i acil vaka olarak işlem gördü. 110 milyon 672 bin 633 ihbar ise asılsız çağrı olarak değerlendirildi. 2016 ocak ile eylül arasında ise 65 milyon 930 bin çağrı alındı. Bunların 2 milyon 820 binine acil vaka olarak müdahale edildi."

Sıradaki Haber