17 °c

Alanya’da tatil yapmanın keyfini çıkarın

Antalya şehrinin en büyük ilçesi olan Alanya, yaz turizmine öncülük eden yapısıyla turistlerin beğenisini kazanıyor. Bu bağlamda neredeyse Antalya ile yarışabilecek konuma geldiğini de söyleyebiliriz.

Seyahat Haberi
Alanya’da tatil yapmanın keyfini çıkarın
Alanya’da tatil yapmanın keyfini çıkarın

Alanya’nın pek çok sahilinin kumdan olması ilçeye tatil yapmak için gelenleri en çok memnun eden özelliklerinden. Sadece tatil amaçlı değil aynı zamanda yaşam kaliteli olarak da oldukça yüksek bir konum olan Alanya bu yüzden fazlasıyla göç almakta. Özellikle yabancı turistlerin Alanya’dan gayrimenkul satın alarak yılın belli dönemlerinde veya tüm yaşamını kalıcı olarak burada geçirdiği biliniyor.

Alanya’da gezilecek ve görülecek yerler
Alanya’ya yaptığımız gezide ilk durağımız Alanya Kalesi oluyor. Bu tarihi yapı ilçenin en önemli simgelerinden biri olduğundan aynı zamanda tarihi anlamda da büyük önem taşıyor. Manzarası da buraya gelmek için ayrı bir neden.

İkinci durağımız ise Sapadere Kanyonu. Karstik oluşumlu bir kanyon olan yapı, binlerce yıldır akan sularıyla gelenleri büyülemeye yetiyor.

Alanya'ya yaz aylarında geldiyseniz serinleme noktası olan Dim Çayı'na mutlaka uğramalısınız. Çayın serinletici etkisinin yanında meşhur kiremitte balık satan restoranlarına gidip karnınızı doyurmayı da ihmal etmeyin.

Dim Mağarası, Damlataş Mağarası, Damlataş Plajı (Kleopatra Plajı), Alara Kalesi, Kızıl Kule, Hıdırellez Kilisesi, Fosforlu Mağara, İncekum Plajı ve Hamaksia Antik Kenti Alanya'nın mutlaka gidilmesi gereken rotalarından.

Alanya otelleri ve ulaşım seçenekleri
Alanya'ya kendi özel aracınızla ya da otobüs firmalarıyla ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. Havayolu da bir başka seçenek. Tabi hiç kuşkusuz en kısa yolu havayolu oluşturuyor. Bunun için önce Antalya Havalimanı'na gelip ardından servis veya taksi seçeneklerinden birini kullanarak Alanya'ya kısa sürede gelebilirsiniz.

Konaklama anlamında da seçeneklere bakacak olursak Mukarnas Spa Resort, Beach Club Doganay, My Home Resort Hotel, Laguna Beach Alya Resort & Spa Hotel, Kemal Bay Hotel, Diamond Hill Resort, Royal Garden Select Hotel, Royal Garden Suite Hotel, Telatiye Resort Hotel, Haydarpasha Palace, Stella Beach Hotel, Holiday Garden Hotel, Holiday Park Resort, My Home Sky Hotel, Orange County Resort Alanya, Katya Hotel, Krizantem Hotel, Blue Diamond Alya Hotel, Tac Premier Hotel & Spa ve Sunny Hill Alya Hotel en popüler Alanya otelleri arasında gösteriliyor.

Alanya’nın lezzetleri
Farklı damak tatlarına ev sahipliği yapan Alanya yemek kültürü, Asya mutfağı, Avrupa mutfağı, sebzeli yemekleri, etli yemekleri gibi herkese uygun menülere sahip. Yöresel yemeklerine bakıldığında şepit, döğme aşı, laba, bumbar, ilibada sarması, göleviz, öksüz helvası, çigirdik, kırtaki, turunç reçeli, taze bakla yemeği gibi belkide ilk defa tadacağınız ama lezzetine hayran kalacağınız en meşhur yiyeceklerinden. Bistro Floyd, Vintage Brassserie&Winehouse, Van Kahvaltı Bahçesi, Konak Restaurant gidebileceğiniz yeme-içme mekanlarının başında geliyor.

Alanya’da gece hayatı
Sırada Alanya'nın meşhur gece hayatında. Buranın en meşhur yeri Barlar bölgesi. İskele Caddesi'nde yer alan disco ve barlar eğlencenin tadını çıkarabileceğiniz bir diğer yerlerinden. Burada gece hayatı anlamında birçok mekan bulabilirsiniz. Dj performanslarından tutun da plaj partilerine kadar uzun bir liste sizleri bekliyor. En gözde mekanları arasında Palm Beach Club, Las Vegas Bar, Summer Garden, Havana Club, Queens Garden, Auditorium Club ve Club Hollywood Alanya yer alıyor.

Alanya’ya ne zaman gidilir?
Geleceğiniz dönemleri denk getirirseniz festivallerine katılmayı da ihmal etmeyin kesinlikle. Her yıl Mayıs ayında gerçekleştirilen Uluslararası Alanya Turizm ve Sanat Şenliği, Uluslararası Alanya Caz Günleri (Eylül ayı), Uluslararası Yüzme Maratonu (Ekim ayı), Sokak Basketbolu Turnuvası, Alanya Yamaç Paraşütü Festivali, Konaklı Turizm Festivali (8-9-10 Haziran) ve Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı (Ocak ayı) Alanya'nın en renkli etkinliklerini oluşturuyor.

Alışveriş için de Alanya'da pek çok mekan mevcut. Alışveriş merkezlerinden renkli butiklerine kadar her ihtiyaca cevap verebilecek yer bulabilirsiniz. Bununla birlikte Alanya Çarşısı da buranın en ünlü yerlerinden. Özellikle akşamları daha renkli olduğundan yemekten sonra gidebilirsiniz.

Sıradaki Haber