17 °c

Yeni yılda buraları mutlaka görün!

Yıl içinde gezeceğiniz yerleri önceden planlamayı seviyorsanız 2018 listesini hazırlamaya başlamışsınızdır. Daha keyifli bir yıl geçirmek için tatil planlarınızda bu rotalara da yer vermekte fayda var. İşte 2018 yılında mutlaka görmeniz gereken yerler…

Seyahat Haberi
Yeni yılda buraları mutlaka görün!
Yeni yılda buraları mutlaka görün!

2018 yılı yeni bir yıl. Haliyle tatil rotaları da değişiyor. 2018 yılı planlarına şimdiden başlayanlar tatilde nereye gideceklerini düşünmeye başladılar bile. Eğer aklınızda gidecek bir yer yoksa listeye bir göz atmanızı tavsiye ederiz...

1- Venedik

Hemen her seyahat listesinde olması gereken şehirlerin başında tabii ki İtalya'nın bu güzel şehri geliyor. Filmlere ve aşklara konu olan bir güzelliğe sahip olan Venedik'te geçireceğiniz günlerinizin çok dolu olacağını görebilirsiniz. Özellikle de renkli evleri, dar sokakları, kanalları ve tarihi yapıları ile Venedik, sizi büyüleyebilecek yerlerin başında yer alıyor. Palazzo Ducale adı ile karşınıza çıkacak olan Dükler Sarayı gibi tarihi yapılar şehirde mutlaka gitmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

2- Sevilla

İspanya‘nın turuncularla renklendirilmiş şehri olan Sevilla, özellikle dar sokakları ile sizi içine çekebilecek bir yapıya sahip. Kaleleri ile de ilgi çeken Sevilla'ya gittiğinizde mutlaka yapmanız gereken şeylerin başında ise efsanevi bir lezzete sahip olan tapas mezelerini tatmanız geliyor.

3- Lhasa

Uzak Doğu kültürüne meraklı kişiler arasında yer alıyorsanız ve bu kültürün mistik havasını solumak istiyorsanız Çin'in Lhasa şehrine mutlaka gitmelisiniz. Tibet Budizminin de ruhani başkenti olan Lhasa'da özellikle inişli çıkışlı bir görüntü ile karşınıza çıkacak olan Himalayalar da keyifli zaman geçirmenizi sağlayacak unsurlar arasında yer alıyor. Ayrıca tütsü kokuları ile sarılmış olan ihtişamlı saray ve manastırlarını da Lhasa'ya gelmişken mutlaka gezmelisiniz.

4- Marakeş

Ziyaret ettiğiniz takdirde ölene dek unutamayacağınız yerlerden biri olarak karşınıza çıkan Fas'ın Medine'si Marakeş'te özellikle labirenti andıran sokaklar ilgi çekiyor. Mimarisinin yanı sıra hareketli sokak pazarları ve sokağa kadar yayılan yerel yemeklerinin kokusu şehri gezerken en çok dikkat çeken unsurlar arasında yer alıyor.

5- Petra

Antik şehir meraklıların 2018'de mutlaka gitmesi gereken destinasyonlardan biri olan Petra, Ürdün'ün en önemli turistik yerleri arasında yer alıyor. Çok geniş bir alana yayılmış çölün ortasında kayaların kesilmesi ile inşa edilmiş olan bu görkemli yapı kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Öyle ki burada kendinizi Indiana Jones filmlerinden birinin içinde gibi hissedebilirsiniz.

6- Varanasi

Özellikle son yıllarda Hinti dizilerinin ve filmlerinin ülkemizde büyük bir ilgi gördüğünü düşünecek olduğumuzda listemize Hindistan'ın en kutsal şehirlerinden biri olana Varanasi'yi de eklemek istedik. 5 duyu organınıza da hitap edebilecek bir atmosfere sahip olan Varanasi'de Ganj Nehrinin kıyısında huşu içinde ibadet edenleri görünce kesinlikle bu büyüye kendinizi kaptırabilirsiniz.

7- Havana

Zamanda yolculuğa çıkmışsınız gibi hissetmenize neden olabilecek olan Havana, Küba'da yer alıyor. Özellikle de Eski Havana sokaklarını gezerken karşılaşacağınız klasik arabalar, evlerden gelen yemek kokuları ve denizden gelen rüzgar sayesinde şehirde keyif dolu zamanlar geçirebilirsiniz.

8- Kyoto

Japonya hala bir imparatorlukken başkenti olan Kyoto, Japon kültürünün özünü hissetmek isteyenler için ideal yerlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Buradayken nezih yapısı ile çay evleri, Japon bahçeleri ve tarihi yapılar kesinlikle mistisizm içinde kaybolmanıza yol açacak.

9- Kudüs

Daha önce hiç gitmediyseniz ya da gittiyseniz bile gezme şansı bulamadıysanız Kudüs'e 2018'de mutlaka gitmelisiniz. Hem kültürlerin hem de inançların beşiği olarak tanımlanabilecek olan Kudüs aynı zamanda mutfak kültürü bakımından da oldukça zengin bir yapıya sahip.

10- Bagan

Gün doğumunun nadir bir güzelliğe büründüğü yerlerden biri olan Bagan, Birmanya'da bulunuyor. Masalsı bir güzelliğe ve yeşilliğe sahip olan Bagan, pek çok kişi tarafından bilinmese de sonsuz tapınakları ve müthiş gün doğumu manzarası ile mutlaka gitmeniz gereken yerler arasında yer alıyor.

Sıradaki Haber