17 °c

Arda kafaları karıştırdı! Beşiktaş mı, Galatasaray mı?

Son günlerde Beşiktaş'a transfer olacağı yönünde iddiaların ve haberlerin artmasıyla beraber Türkiye'deki futbolseverlerin gözü Arda Turan'ın olası kararına çevrildi. Ve Arda geleceğiyle ilgili ilk defa konuştu.

Spor Haberi
Arda kafaları karıştırdı! Beşiktaş mı, Galatasaray mı?
Arda kafaları karıştırdı! Beşiktaş mı, Galatasaray mı?

Son günlerde Beşiktaş'a transfer olacağı yönünde iddiaların ve haberlerin artmasıyla beraber Türkiye'deki futbolseverlerin gözü Arda Turan'ın olası kararına çevrildi. Barcelona'dan ayrılması kesinleşen Arda Turan'ın başta Beşiktaş olmak üzere Trabzon ve Başakşehir'in transfer listesinde olduğu iddia edilmişti. Hatta milli oyuncunun, Beşiktaş formasını giymeye yakın olduğu da vurgulanmıştı. Gündeme gelen bu haberler sonrası deneyimli ismin yakın arkadaşları Arda Turan'a "Türkiye'de G.Saray'dan başka bir takımın formasını giyer misin?" sorularını iletmeye başladı.

30 yaşındaki oyuncu, "Ben G.Saray'ın şu an bir futbolcusu değilim ama her zaman taraftarıyım. O kulübe ve renklere gönülden bağlıyım. Bu yüzden Türkiye'de G.Saray'dan başka bir takımda oynamam mümkün değil. Çıkan iddialara inanmayın" şeklinde yanıt vererek tüm dedikodulara son noktayı koymuş oldu.

FATİH TERİM İLE SIKINTI YAŞADI

Arda'nın G.Saray'da oynaması ise çok zor gözüküyor. Nedeni ise G.Saray'ın başında Fatih Terim'in olması. Bilindiği gibi Euro 2016 döneminde ikili arasında bazı sorunlar yaşanmıştı. Igor Tudor, döneminde Başkan Dursun Özbek, Arda Turan'ı yeniden takımın başına getirilmesi için çok çaba sarfetmişti. 41 milyon euroya Arda'yı kadrosuna katan Barcelona, 20 milyon euro bonservis bedeli istiyor. Bu rakamı veren bir kulüp şu an yok. İspanyol ekibinden yıllık 7 milyon euro kazanan tecrübeli oyuncu ile İngiltere'den 2, Çin'den de 1 takım ilgileniyor. Arda'nın ise net kararını menajeri Ahmet Bulut ile yapacağı toplantı sonrası vereceği belirtiliyor.

2020'YE KADAR SÖZLEŞMESİ VAR

30 yaşındaki oyuncunun Barcelona ile 2020'ye kadar sözleşmesi bulunuyor. Arda Turan, 2017-18 sezonunda hiçbir resmi maçta forma giyemedi. Milli oyuncu, Barcelona forması ile en son 26 Nisan 2017 tarihinde oynanan Osasuna maçında sahaya çıkmıştı. 2016-17 sezonunda 30 resmi müsabakada görev alan Arda Turan, 13 gol, 6 asist yaparak takımına katkı sağlamıştı.

Sıradaki Haber