17 °c

Avrupa'nın en büyüğü Fenerbahçe!

Fenerbahçe tarih yazdı ve Avrupa'nın en büyük kupasına uzandı. Euroleague finalinde Olympiakos'u 80-64 yenen temsilcimiz, 2016-17 sezonunun şampiyonu oldu.

Spor Haberi
Avrupanın en büyüğü Fenerbahçe!
Avrupa'nın en büyüğü Fenerbahçe!

THY Euroleague Final Four final maçında Fenerbahçe ile Olympiakos, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. 10 binin üzerinde taraftarı karşısında sahne alan Fenerbahçe, maçın başından beri üstün götürdüğü mücadeleden zaferle ayrıldı ve Avrupa'nın en büyüğü oldu.

Karşılaşmanın ilk çeyreğinde Fenerbahçe, Olympiakos üzerinde üstünlüğünü kurdu. Kalinic'in kaydettiği peş peşe üç sayılık atışlarla farkı açan sarı lacivertliler, ilk çeyreği 26-18 önde kapattı. İlk çeyrekte takımını sırtlan isim 12 sayıyla Sırp oyuncu Kalinic oldu.

İkinci çeyreğin ilk 5 dakikasında sadece 5 sayı üreten Fenerbahçe, Olympiakos karşısında farkı açmakta zorlandı. Rakibi karşısında etkili savunma yapmakta zorlanan sarı lacivertliler, Olympiakos'un sayılarına engel olamadı. İlk çeyrekte 12 sayı üreten Kalinic, ikinci çeyrekte sayı üretemedi. Sırp oyuncunun görevini bu çeyrekte Bogdanovic aldı. ilk yarı temsilcimizin 39-34 üstünlüğüyle sona erdi. 

İkinci yarı karşılıklı üçlüklerle başladı. 5 numara savunmasında sıkıntı yaşayan Fenerbahçe, Olympiakos'lu oyuncu Milutinov'un atışlarına engel olamadı. Bu atışlara temsilcimiz, Veseyl, Datome ve Udoh'un atışlarıyla cevap verdi ve Olympiakos'un bu periyotta farkı kapatmasına izin vermedi. 3. periyodun son bölümünde ise Ekpe Udoh damga vurdu. Peş peşe iki kez Olypiakos'un atışlarına blok koyan Udoh, rakibin sayı üretmesine engel oldu. Fenerbahçe 3. çeyreği de 60-48 önde tamamladı.

Son çeyreğe hızlı başlayan temsilcimiz, Datome ve Antic'le bulduğu sayılarla farkı 18'e çıkardı. Ekpe Udoh'un öncülüğünde savunmada harikalar yaratan Fenerbahçe, Yunan temsilcisinin girişimlerine izin vermedi. Maçın son bölümlerinde farkı kapatamayan Olympiakos oyundan iyice düştü ve temsilcimize boyun eğdi. Karşılaşma Fenerbahçe'nin 80-64 üstünlüğü ile bitti.  

FENERBAHÇE: 80 OLYMPIAKOS: 64 

*4. Periyod Fenerbahçe: 80 Olympiakos: 64
*3. Periyod Fenerbahçe: 68 Olympiakos: 48
*2. Periyod Fenerbahçe: 39 Olympiakos: 34
*1. Periyod Fenerbahçe: 26 Olympiakos: 18

Sıradaki Haber