17 °c

Kartal üçüncü yıldız için çıkacak!

Beşiktaş, Süper Lig'in 33. haftasında yarın Gaziantepspor'a konuk olacak. Kartal, yarınki karşılaşmayı kazandığı takdirde 2016-17 sezonunda şampiyonluğunu ilan edecek ve üçüncü yıldızı takacak.

Spor Haberi
Kartal üçüncü yıldız için çıkacak!
Kartal üçüncü yıldız için çıkacak!

Beşiktaş, Süper Lig'in 33. haftasında yarın Gaziantepspor'a konuk olacak.

Sezon başından beri zorlu bir zirve mücadelesi veren siyah-beyazlı takım, deplasmandaki mücadeleye şampiyonluk turu atmak için çıkacak.

Gaziantepspor ile lider Beşiktaş arasındaki karşılaşma, yarın saat 19.00'da Kalyon Arena'da oynanacak. Mücadeleyi hakem Mete Kalkavan yönetecek.

Galibiyeti halinde şampiyon olacak

Beşiktaş, yarınki karşılaşmayı kazandığı takdirde 2016-2017 sezonunda şampiyonluğunu ilan edecek.

Geçen hafta Kasımpaşa'yı 4-1 mağlup eden siyah-beyazlı ekip, ikinci sıradaki Medipol Başakşehir'in Trabzonspor ile 0-0 berabere kalmasıyla rakibiyle puan farkını 4'e çıkararak avantaj elde etti.

Medipol Başakşehir'in olası yenilgisinde de mutlu son

Siyah-beyazlı takım, Medipol Başakşehir'in bugün sahasında Adanaspor'a mağlup olması durumunda ise Gaziantepspor karşılaşmasını oynamadan şampiyonluğa ulaşacak.

Medipol Başakşehir-Adanaspor karşılaşmasının berabere bitmesi halinde Beşiktaş'a Gaziantepspor deplasmanında beraberlik dahi yetecek.

Gaziantepspor'un iddiası yok

Sahasındaki son maçta Beşiktaş'ı konuk edecek Gaziantepspor'un herhangi bir iddiası bulunmuyor.

Geçen hafta deplasmanda Çaykur Rizespor'a 2-0 mağlup olan Gaziantepspor, 27 sezon aralıksız mücadele ettiği Süper Lig'den düşen ikinci takım olmuştu.

Üst üste ikinci şampiyonluk olacak

Beşiktaş, mutlu sona ulaşması halinde üst üste ikinci kez şampiyonluğunu ilan edecek.

Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde geçen sezon Fenerbahçe'nin önünde şampiyon olan siyah-beyazlı takım, 2016-2017'de ise Medipol Başakşehir ile girdiği zirve yarışını başarılı bir şekilde tamamlamak için yarın Gaziantepspor'un karşısına çıkacak. Beşiktaş, ligin 33. haftasında şampiyonluğunu ilan ederse üst üste ikinci kez kupayı müzesine götürecek.

3. yıldız gelebilir

Siyah-beyazlı takım, şampiyon olduğu takdirde formasında 3 yıldız olacak.

Ligde şu ana dek 14 kez şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş, Gaziantepspor maçında 15. şampiyonluğunu elde etmeye çalışacak. Beşiktaş, olası şampiyonluğunda tarihinde ilk kez yerli teknik adam yönetiminde formasına yıldız takacak.

TFF kriterleri gereği, Süper Lig'de her beş şampiyonluğun ardından takımlar formalarına bir yıldız ekliyor.

Şenol Güneş tarihe geçecek

Siyah-beyazlı takım, ligin 33. haftasında şampiyonluğunu ilan ettiği takdirde teknik direktörü Şenol Güneş de kulüp tarihine geçecek.

Geçen sezon Beşiktaş'ı şampiyonluğa taşıyan Güneş, takımının bu sezon da aynı başarıyı göstermesi durumunda siyah-beyazlı ekibi üst üste şampiyon yapan ilk yerli teknik direktör olacak. Şenol Güneş ayrıca Beşiktaş'ı üst üste ikinci kez Şampiyonlar Ligi'ne taşıyan ilk çalıştırıcı unvanını da alacak.

Sıradaki Haber