17 °c

Beşiktaş'tan gururlandıran galibiyet! Beşiktaş - Liepzig maçı kaç kaç? (BJK-LİEPZİG MAÇ ÖZETİ)

Şampiyonlar Ligi G grubunda Beşiktaş - Liepzig maçı kaç kaç bitti? Temsilcimizin rakipleri Porto ve Monaco'nun maç skoru ne? Beşiktaş grupta kaçıncı? Tüm merak edilenler haberimizde...

Spor Haberi
Beşiktaştan gururlandıran galibiyet! Beşiktaş - Liepzig maçı kaç kaç? (BJK-LİEPZİG MAÇ ÖZETİ)
Beşiktaş'tan gururlandıran galibiyet! Beşiktaş - Liepzig maçı kaç kaç? (BJK-LİEPZİG MAÇ ÖZETİ)

Şampiyonlar Ligi G grubunda Beşiktaş - Liepzig maçı kaç kaç bitti? Temsilcimizin rakipleri Porto ve Monaco'nun maç skoru ne? Beşiktaş grupta kaçıncı? Şampiyonlar Ligi'ndeki 2. maçında Leipzig'i 2-0 mağlup ederek G grubunda adını altın harflerle zirveye yazadırarak bir tarihe ismini kazıttı. Tüm merak edilenler haberimizde...

Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda ikinci hafta maçları sona erdi. Temsilcimiz Beşiktaş, ikide iki yaparken, Porto Monaco maçının galibi ise Portekiz temsilcisi oldu. Kartalların ikinci maçlar sonunda en yakın takipçisi Porto olurken, temsilcimiz 6 puanla en yakın rakibi olan 3 puana sahip Portoyla arasındaki farkı belirledi.

Gruplara Porto galibiyeti ile başlayan Beşiktaş, ikinci hafta Vodafone Park'ta Leipzig'i 2-0'la geçti ve puanını 6'ya yükseltti. İlk hafta evinde Monaco ile 1-1 berabere kalan Leipzig ise 1 puanda kaldı. İlk hafta Beşiktaş'a yenilen Porto ise Monaco deplasmanından 3-0'lık galibiyetle ayrıldı ve 3 puanı hanesine yazdırdı.

Aboubakar Porto'yla coştu, coşturdu!Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'ın yer aldığı G Grubu'nda Monaco ile Porto karşı karşıya geldi. Portekiz ekibi Porto, Monaco'yu deplasmanda 3-0'lık skorla mağlup etti.

BEŞİKTAŞ - LİEPZİG ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇINDAN GENEL GÖRÜNÜMÜ

Şampiyonlar Ligi G grubu ikinci maçında Beşiktaş ile Alman ekibi RB Leipzig karşı karşıya geldi. Vodafone Park'taki mücadeleyi Siyah Beyazlı ekibimiz 2-0 kazandı ve Grupta namağlup liderliğini sürdürdü.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 11. dakikada Ryan Babel ve 43. dakikada Anderson Talisca kaydetti.

Beşiktaş bu galibiyetle G grubunda 6 puanla liderliğini sürdürürken RB Leipzig 1 puanda kaldı. Kartal diğer maçta deplasmanda Monaco ile karşılaşırken RB Leipzig evinde Porto'yu ağırlayacak.

Şampiyonlar Ligi resmi Twitter hesabından Beşiktaş'a özel paylaşım: 



BEŞİKTAŞ 2-0 RB LEIPZIG

STAT: Vodafone Park

HAKEMLER: Sergei Karasev, Anton Averianov, Tikhon Kalugin

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gary Medel (Dk. 70 Necip Uysal), Pepe, Dusko Tosic, Caner Erkin, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Talisca (Dk. 81 Tolgay Arslan), Ryan Babel, Ricardo Quaresma, Cenk Tosun (Dk. 80 Alvaro Negredo)

RB LEİPZİG: Gulacsi, Ilsanker, Orban (Dk. 46 Kevin Kampl), Upamecano, Halstenberg, Keita (Dk. 59 Bruma), Demme, Sabitzer, Forsberg, Augustin, Werner (Dk. 32 Klostermann)

SARI KARTLAR: Dk. 17 Caner, Dk. 90 Fabri (Beşiktaş) - Dk. 8 Orban, Dk. 15 Keita (Leipzig)

GOLLER: Dk. 11 Babel, Dk. 43 Talisca (Beşiktaş)

BJK-LİEPZİG MAÇ ÖZETİ (GENİŞ ÖZET)

6. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Talisca'nın şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

11. dakikada Beşiktaş öne geçti. Soldan ceza sahasına girip rakibinden sıyrılan Cenk Tosun topu içeri çevirdi, Babel gelişine düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

23. dakikada Sabitzer'in uzak mesafeden şutunda, köşeye giden topa kaleci Fabricio müdahale etti, Medel seken meşin yuvarlağı taca attı.

32. dakikada Alman basınının da geçtiği bir bilgiyi, Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup ve teknik direktörü Şenol Güneş de doğruladı. Beşiktaş'ın Leipzig'i 2-0 yendiği maçta rakibin en önemli gol silahı Timo Werner, Vodafone Park'taki atmosferden etkilenerek 32. dakikada kenara geldi ve...

Taraftarın sesine kulağı dayanmadı! Bakın ne yaptıLeipzig'in yıldızı Timo Werner kulak tıkacı kullandı ama yine de sesten rahatsız olup 32. dakikada oyundan çıktı.

41. dakikada Babel'in pasıyla soldan ceza sahasına giren Cenk Tosun, dar açıdan şutunu çekti, kaleci Gulacsi gole izin vermedi.

43. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Quaresma'nın sağdan ayağının dışıyla yaptığı ortada Talisca topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak filelerle buluştu: 2-0

Karşılaşmanın ilk yarısı, Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI

48'inci dakikada RB Leipzig tehlikeli geldi. Ceza sahasından sert bir vuruş yapan Forsberg, kaleyi bulamadı. Fabri'nin de uzandığı top üst ağlarda kaldı.

52'nci dakikada ceza sahasında topla buluşan Sabitzer topu kaleye gönderdi, Fabri meşin yuvarlağı kornere çeldi.

58'inci dakikada Fabri muhteşem bir kuratrış yaptı. Sabitzer ceza sahası yayında rakibinden sıyrıldı ve yerden sert bir vuruş yaptı. Fabri son anda uzanarak meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

60'ıncı dakikada Vodafone Park'ın ışıkları kapandı. Bu problemden dolayı sahadaki oyuncular ve hakemler bir süre kenara geldi.

Vodafone Park'ta herkes şaştı kaldı!UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında ikinci maçına çıkan Beşiktaş, Alman temsilcisi Leipzig'i konuk ettiği karşılaşmanın 60. dakikasında stat ışıklandırmasındaki problem nedeniyle oyun durdu.

70'inci dakikada oyuncular sahaya döndü ve maç tekrar başladı.

81'inci dakikada Leipzig köşe vuruşu kullandı. Ceza sahasında yaşanan karambolde Augustin topa vurdu, meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.

82'nci dakikada aut çizgisinde Pepe ile mücadeleye giren Sabitzer topu Portekizli oyuncudan kurtardı ve şutunu çekti, top direkten auta gitti. Pepe bu pozisyonda faul bekledi.

86'ncı dakikada Bruma rakibinden sıyrıldı, topu Halstenberg'e gönderdi, oyuncunun vuruşu üstten dışarı çıktı.

88'inci dakikada Dusko Tosic hızlı çıktı. Alvaro Negredo ile duvar pası yapan Tosic kaleciyle karşı karşıya kaldı, vuruşunu kaleci çıkardı.

89'uncu dakikada Leipzig Augustine ile gole çok yaklaştı. Augustine'in vuruşu üstten auta gitti.

Mücadelenin kalan bölümünde de gol sesi çıkmazken, Beşiktaş sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Beşiktaş - Leipzig maçından unutulmaz karelerBeşiktaş G Grubu 2. maçında sahasında Leipzig'i Babel ve Talisca'nın golleriyle 2-0 mağlup etti.

Beşiktaş - Leipzig BEŞİKTAŞ - LEİPZİG
Bu sonuçların ardından Beşiktaş'ın zirveye yerleştiği grupta, Porto 3 puanla 2. sırada yer aldı. Leipzig ve Monaco ise 1'er puanla 3. ve 4. sıraları paylaşıyor.

'Beşiktaş € gruptan çıktı'Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Şampiyonlar Ligi'ndeki Leipzig maçı sonrasında açıklamalarda bulundu.

 ŞAMPİYONLAR LİGİ G GRUBU PUAN TABLOSU

Şenol Güneş’le 9. Avrupa galibiyeti

Leipzig karşısında kazanarak Şampiyonlar Ligi G Grubu’ndaki puanını 6’ya yükselten Beşiktaş, Şenol Güneş’le birlikte Avrupa’daki 20. maçında 9’uncu galibiyetini aldı. Kartal 3 maçta kaybetti.

Şampiyonlar Ligi’nde aldığı galibiyetle 2’de 2 yapan ve puanını 6’ya yükselten Beşiktaş, Şenol Güneş’le birlikte çıktığı 20. Avrupa karşılaşmasında 9. galibiyetini aldı. Tecrübeli teknik adamın ilk sezonu olan 2015-2016’da Avrupa Ligi’nde mücadele eden siyah-beyazlılar, grup maçlarında 3 beraberlik, 2 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi’ne katılan Beşiktaş, Devler Ligi’nin grup maçlarında 4 beraberlik, 1 galibiyet ve 1 yenilgi elde etti. Grubu 3. sırada tamamlayan siyah-beyazlılar, yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam ederken, oynadığı 6 karşılaşmada 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Üst üste 2 sezon ligi şampiyon olarak tamamlayan Şenol Güneş ve öğrencileri, bu sezon da Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele etme hakkı kazandı. Grup maçlarına Porto’yu deplasmanda 3-1 yenerek başlayan Beşiktaş, ardından sahasında Leipzig’i 2-0’ mağlup etmeyi başardı. Şenol Güneş’in göreve gelmesinin ardından Avrupa arenasında 20 maça çıkan Kara Kartal, bu mücadelelerde 9 galibiyet ve 8 beraberlik alırken, rakiplerine ise 3 karşılaşmada kaybetti.

BEŞİKTAŞ SERİYİ 10 MAÇA ÇIKARDI

Leipzig’i sahasında 2-0 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi G Grubu’ndaki puanını 6’ya yükselten Beşiktaş, bu sonuçla sahasında oynadığı son 10 Avrupa maçında da yenilgi yüzü görmedi.

Şenol Güneş’in göreve geldiği ilk sezonda UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Beşiktaş, sahasında oynadığı maçlarda Sporting Lizbon’la 1-1 ve Lokomotiv Moskova’yla da yine 1-1 berabere kalmıştı. Siyah-beyazlılar son iç saha maçında ise İskenderbey’i 2-0’la geçmeyi başarmıştı. Grupta yalnızca son maçında deplasmanda kaybeden Beşiktaş, bu mücadelede aldığı sonuçla 3. sıraya gerilemiş ve gruptan çıkamamıştı. Sahasında oynadığı karşılaşmalarda yenilgi yüzü görmeyen Beşiktaş, gruptaki 3 iç saha maçını da o dönemde Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynamıştı. Siyah-beyazlı takım ligi şampiyon olarak tamamlayarak bir sonraki sezonda Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etme hakkı kazanmıştı.

İÇ SAHADA 9 MAÇTIR YENİLMİYOR

Şampiyonlar Ligi gruplarında Benfica, Napoli ve Dinamo Kiev ile eşleşen Beşiktaş, sahasında oynadığı maçlarda Dinamo Kiev ve Napoli ile 1-1, Benfica ile de 3-3 berabere kaldı. Beşiktaş, bir önceki sezon Avrupa Ligi’nde olduğu gibi yine bir üst tura çıkmayı son maçta aldığı mağlubiyetle kaçırdı. Grubu 3. sırada tamamlayarak mücadelesine UEFA Avrupa Ligi’nde devam eden Beşiktaş, Hapoel Beer Sheva’yı deplasmanda 3-1, sahasında da 2-1 yenerek son 16 turuna kaldı. Yunanistan temsilcisi Olympiakos’la eşleşen Şenol Güneş’in ekibi, deplasmanda 1-1 kaldığı karşılaşmayı, taraftarı önünde 4-1 kazanarak çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi. Fransız devi Lyon ile eşleşen Beşiktaş, deplasmanda 2-1 kaybettiği karşılaşmanın rövanşında sahasında 2-1 galip geldi ancak turu penaltılarla kaybetti. Beşiktaş, Şenol Güneş’in göreve gelmesinin ardından Avrupa’da çıktığı 10 iç saha karşılaşmasında 5 galibiyet ve 5 beraberlik elde ederken rakiplerine kaybetmedi.

Sıradaki Haber