17 °c

"BodRUN Ultra Maratonu" başladı

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, ilki bu yıl düzenlenen "BodRUN Ultra Maratonu" başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Atletizm Federasyonunun katkıları ile Bodrum Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen organizasyona, 10 ülkeden yaklaşık 600 sporcu katılıyor. "Bodrum'u bir de koşarak keşfedin." sloganı ile düzenlenen maraton, kadın ve erkeklerde 30 yaş...

Spor Haberi
BodRUN Ultra Maratonu başladı
"BodRUN Ultra Maratonu" başladı


MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, ilki bu yıl düzenlenen "BodRUN Ultra Maratonu" başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Atletizm Federasyonunun katkıları ile Bodrum Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen organizasyona, 10 ülkeden yaklaşık 600 sporcu katılıyor.

"Bodrum'u bir de koşarak keşfedin." sloganı ile düzenlenen maraton, kadın ve erkeklerde 30 yaş altı, 30-40 yaş, 40-50 yaş ve 50 yaş üstü kategorilerinde düzenleniyor. Yabancı sporcuların yanı sıra Türkiye'nin 28 farklı ilinden gelen atletler 10, 23 ve 50 kilometre olmak üzere 3 ayrı mesafede mücadele ediyor.

Bodrum Belediye Meydanı'ndan başlayan ve daha çok doğa ile iç içe koşulan maratonda, 50 kilometre mücadelesinin startı gün ışımadan verildi. Sporcular, koşu öncesinde şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Etkinlik kapsamında çocukları spora özendirmek amacıyla kısa mesafeli çocuk yarışı da yapıldı. Çocuk yarışının ardından 10 ve 23 kilometre etapları koşulmaya başlandı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, organizasyonun insanları spora teşvik etmek amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Eğitim, sağlık ve sporun kendisi için hassas konular olduğunu belirten Mehmet Kocadon, "Güzel bir Bodrum sabahında start verdik. Sporla turizmi birleştirdiğimiz zaman her şey çok daha güzel oluyor. Kasım ayının sonunda bu yarışa katılanlar Bodrum'un güzelliklerini anlatarak bizim turizm elçimiz olacak. Sporun bir yaşam tarzı olduğunu unutmadan herkesi spora davet ediyorum." diye konuştu.

Organizasyon koordinatörü Ali Cem Aktaş ise, "Bu bölgede alternatif bir turizm ürünü için dünyada çok uygulanan ultra maraton konusunda bir adım atıldı." ifadelerini kullandı.

"BodRUN Ultra Maratonu", akşam saatlerinde dereceye girenlere kupalarının verileceği ödül töreni ile sona erecek.

Sıradaki Haber