17 °c

En çok gelir elde eden kulüp belli oldu

Manchester United'ın 676 milyon euro geliriyle liderlik koltuğunda oturduğu sıralamada, Real Madrid ikinci, Barcelona ise üçüncü basamakta yer aldı.

Spor Haberi
En çok gelir elde eden kulüp belli oldu
En çok gelir elde eden kulüp belli oldu

Deloitte’un Futbol Para Ligi 2018 Raporuna göre, en yüksek gelire sahip 20 kulübün toplam gelirleri yüzde 6 büyüyerek 7,9 milyar avroya çıktı.

REAL MADRİD ZİRVEYİ KAPTIRDI

2017'de yayınlanan Futbol Para Ligi’nde liderlik koltuğunu Real Madrid’den 11 sene sonra geri alan Manchester United, 676,3 milyon avro gelir ile ilk sıradaki yerini 2018 raporunda da korudu. Manchester United’ı, 674,6 milyon avro ile Real Madrid izledi. Barcelona ise 648,3 milyon avro ile üçüncü sırada yer aldı. Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi son 16 turundaki rakibi Alman Bayern Munich dördüncü sıradaki, İngiliz Manchester City ise beşinci sıradaki yerlerini korudu.

TÜRK KULÜPLERİNİN DURUMU NASIL? 

Daha önce Türk kulüplerinden Galatasaray ve Fenerbahçe 2'şer kez ilk 20’de kendilerine yer bulmuş ve geçen sene ilk 30’da yer almışlardı, ancak son iki sezonda her ikisi de gelir kaybı yaşadı. Bu nedenle iki kulüp de 2018 sıralamasında yer almadı. Öte yandan gelirlerini önemli düzeyde artıran Beşiktaş buna rağmen ilk 30’da kendine yer bulamadı.

Sıradaki Haber