17 °c

Fenerbahçe - Olympiakos Final Four için geri sayım başladı!

Real Madrid'i yenen temsilcimiz Fenerbahçe ve CSKA Moskova'yı deviren Olympiakos bu akşam finalde kozlarını paylaşacak. Şifresiz kanalda yayınlanacak maç için geri sayım başladı.

Spor Haberi
Fenerbahçe - Olympiakos Final Four için geri sayım başladı!
Fenerbahçe - Olympiakos Final Four için geri sayım başladı!

Euroleague Final Four'da yarı final maçlarının ardından sıra geldi finale. Yarı finalde CSKA Moskova ile karşılaşan Olympiakos rakibini 82-78 yenerek adını finale yazdırdı. Bu maçtan ardından parkeye temsilcimiz Fenerbahçe çıktı. Fenerbahçe, İspanyol devi Real Madrid'i yenerek adını finale yazdıran ikinci takım oldu. Nefes kesen mücadeleye muhteşem başlayan temsilcimiz Fenerbahçe, maçın sonunu da iyi oynayarak maçı kazanmayı ve finale çıkmayı bildi. Fenerbahçe - Olympiakos Euroleague final maçı bu akşam oynanacak ve nefesleri kesecek. Tüm Türkiye adeta bu maça kilitlendi.

Fenerbahçe - Olympiakos hangi kanalda saat kaçta?


Fenerbahçe - Olympiakos final four final maçı bugün saat 21.00'da oynanacak. Maç hem TRT 1'den canlı olarak yayınlanacak hem de Bein Sport 3'den canlı ve şifresiz olarak ekranlara gelecek.

OLYMPIAKOS'UN BELALISI


1992’de Partizan’la antrenörlük serüvenine başlayan ve kariyeri boyunca çalıştırdığı tüm takımları, Avrupa kulvarında şampiyonluk yaşatan efsane coach Zeljko Obradovic şimdi de Fenerbahçe’nin müzesine Euroleague kupasını kazandırmak adına bir kez daha finalde Olympiakos’un karşısına çıkacak. 25 yıllık süreçte Avrupa Ligi’nde Olympiakos’la 2 kez finalde ve 1 kez yarı finalde karşılaşan Obra, Yunan rakibine hiç geçit vermedi. Final oynadığı 1994’te Joventut’la (5957), 1995’te Real Madrid’le (7361) şampiyonluğa ulaşırken, 2009’da da yarı finalde Olympiakos engelini aşıp o sezon da Panathinaikos’a (84-85) 4. Euroleague kupasını kazandırdı.

YUNANİSTAN 14 FİNALDEN 11'İNİ KAZANDI

1999-2012 tarihleri arasında çalıştırdığı Panathinaikos sayesinde Obra, Olympiakos’u çok yakından tanıma fırsatı yakaladı. Bu dönem içerisinde de sadece Avrupa Ligi’nde değil Yunanistan Ligi ve Yunanistan Kupası’nda da iki takım bir çok kez karşılaşma fırsatı yakaladı. Obradovic’in çalıştırdığı dönem PAO, ezeli rakibi Olympiakos’la 81 kez karşı karşıya geldi... Ligde 67 maçtan 41’ini, kupada 11 maçtan 9’unu ve Euroleague’de de 3 maçtan ikisini kazanmayı başardı. Obra’lı Panathinaikos ayrıca ligde Olympiakos’a karşılaştığı 8 final serisinden 7’sini (2001, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011), kupada 6 finalden 4’ünü kazanmayı başardı. Kariyeri boyunca 6 farklı takım çalıştıran Obra, her kulvarda Olympiakos’la toplam 92 maçta karşı karşıya geldi ve rakibini 58 kez yenerken 34 kez de yenildi.

OBRADOVIC'İN 500. MAÇI

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, Avrupa Ligi kariyerindeki 500. sınavında şampiyonluk mücadelesi verecek. Kariyerine başladığı 1991 yılından bu yana 22. kez Avrupa’nın kulüpler bazındaki en önemli organizasyonunda başantrenörlük yapan Sırp çalıştırıcı, "Kupa 1"de 499 maçta takımlarını saha kenarından yönetti.

Avrupa Ligi yönetimi tarafından "efsane" olarak nitelendirilen ve 8 defayla bu kupayı en fazla kazanan başantrenör unvanına sahip olan 57 yaşındaki başantrenör, 499 maçta 351 galibiyet, 148 yenilgi aldı. Öte yandan Zeljko Obradovic, kariyerinde Avrupa Ligi’nde 11. kez final oynayacak. Sırp başantrenör, bugüne kadar oynadığı 10 finalin 8’ini kazanarak Avrupa Ligi’nin en fazla şampiyonluk yaşayan başantrenörü unvanını elinde almış bulunuyor. Efsanesi haline geldiği Panathinaikos’ta 13 yıl boyunca Olympiakos’a büyük üstünlük kuran Obradovic, yine kırmızı-beyazlı takımı mağlup etmek istiyor.

FİNAL TAKIMI OLYMPİAKOS

Fenerbahçe’nin rakibi Olympiakos, 10. kez yer aldığı Dörtlü Final’de 8. defa finalde mücadele etme hakkı elde etti. Dörtlü Final’de dün CSKA Moskova’yı bir kez daha eleme başarısı gösteren Olympiakos, normal sezonu 4. sırada bitirip bir diğer Türk temsilcisi Anadolu Efes’i play-off serisinde zorlansa da 3-2’yle geçerek adını son dörde yazdırmıştı. Toplam 3 Avrupa şampiyonluğu bulunan Yunan temsilcisi Avrupa Ligi’nde oynadığı finallerde 1996-1997, 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında şampiyonluk kupasının sahibi olurken, 1993-1994, 1994-1995, 2009-2010 ve 2014-2015’te ise ikincilikle yetindi.
İSTANBUL'DA BİR KUPA DAHA İSTİYOR


Olympiakos, 2011-2012 sezonunda İstanbul’da elde ettiği şampiyonluk başarısını tekrarlamak istiyor. Sinan Erdem Spor Salonu’nda 5 yıl önce oynanan finalde CSKA Moskova’yı yenerek kupaya uzanan Olympiakos, İstanbul’da bir kez daha zafere ulaşarak 4. kez Avrupa’nın en büyüğü olmaya çalışacak.

OBRA'NIN İLK ZAFERİ İSTANBUL'DA


Kariyerindeki ilk Avrupa şampiyonluğunu 1992 yılında İstanbul’da yaşayan Obradovic, 25 sene sonra yine aynı şehirde zafere ulaşmak için parkeye çıkacak. Başantrenörlük kariyerinin ilk yılında büyük bir başarı elde ederek Partizan’ı Dörtlü Final’e taşıyan Sırp başantrenör, henüz 31 yaşında Avrupa’nın en büyük kupasını havaya kaldırdı.

Dörtlü Final’de İtalyan ekibi Philips Milano’yu geçen Partizan finalde ise Badolona’yla karşılaştı. Sırp ekibi Aleksandar Djordjevic’in son saniyede attığı 3 sayılık basketle sahadan 71-70 galip ayrıldı ve Obradovic ilk zaferine İstanbul’da Partizan’la ulaştı. Obradovic, 25 sene sonra aynı şehirde 9. zaferine Olympaikos’u mağlup ederek yaşamanın planlarını yapacak.

İLK KEZ KUPAYI KAZANMAK İSTEYENLER


Fenerbahçe’nin kadrosunda yer alan 12 oyuncu ilk kez Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşamak için mücadele edecek. Sarı-lacivertlilerde Kostas Sloukas ve Pero Antic dışında Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşayan bir başka isim bulunmuyor. Bu iki isim ikişer şampiyonluğunu da Olympiakos formasıyla yaşadı. Bu oyuncuların dışında kaptan Melih Mahmutoğlu, Ekpe Udoh, Barış Hersek, Bogdan Bogdanovic, Egehan Arna, Jan Vesely, Berk Uğurlu, Nikola Kalinic, Ali Muhammed, Luigi Datome, Anthony Bennett ve James Nunnally ilk Avrupa şampiyonluğunu tatmak için ter dökecek.

ANTIC VE SLOUKAS'IN HEDEFİ BU KEZ FARKLI

Olympiakos’un kazandığı son iki Avrupa şampiyonluğunda önemli rol oynayan Kostas Sloukas ile Pero Antic, bu sefer eski takımlarının başarısını engellemek için mücadele edecek. Fenerbahçe’nin iki tecrübeli oyuncusu 2012 ve 2013 yıllarında Olympiakos formalarıyla Avrupa Ligi’ni kazandı. Bu iki isim bu sefer eski takımlarını mağlup edip Fenerbahçe formasıyla Avrupa’nın zirvesine çıkmayı hedefliyor.

HEDEF AVRUPA'DA 7. KUPA

Fenerbahçe, basketbolda Türkiye’ye 7. Avrupa kupasını getirmeye çalışacak. Sarı-lacivertli takım, Avrupa’nın kulüpler bazında bir numaralı kupasını kazanması halinde, Türk basketbol tarihinin en büyük başarılarından birine imza atacak. Erkeklerde bu seviyede kupası bulunamayan Türkiye’ye daha önce Anadolu Efes 1996’da Koraç Kupası’nı, Beşiktaş 2012’de FIBA Eurochallenge Kupası’nı ve Galatasaray Odeabank ise geçen yıl ULEB Avrupa Kupası’nı kazandırdı. Kadın basketbolunda ise Galatasaray 2009’da FIBA Avrupa Kupası’nı 2014’te ise FIBA Avrupa Ligi’ni elde etti. Yakın Doğu Üniversitesi ise bu sezon Türkiye’ye FIBA Avrupa Kupası’nı getirdi.

FENERBAHÇE'NİN İLK KUPASI OLACAK


Fenerbahçe, Olympiakos karşısında sahadan zaferle çıkması durumunda sarı-lacivertli kulüp, basketboldaki ilk Avrupa kupasını kazanacak. Sarı-lacivertli erkek takımı, geçen sezon Berlin’de düzenlenen Dörtlü Final organizasyonunun finalinde Rusya’nın CSKA Moskova ekibine yenilerek, şampiyonluğu kaçırdı. Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ise daha önce FIBA Kadınlar Avrupa Ligi’nde üç kez final oynamasına rağmen kupayı almayı başaramadı.

FENERBAHÇE - OLYMPIAKOS 13. KEZ


Fenerbahçe ve Olympiakos, Avrupa Ligi tarihinde 13. kez karşı karşıya gelecek. Bu maçlarda Fenerbahçe 5, Olympiakos ise 7 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Normal sezonda oynanan maçları ise takımlar kendi sahalarındaki maçları galip bitirmişti.

3.'LÜK MAÇI DA BUGÜN


THY Avrupa Ligi’nde 2016-2017 sezonunun üçüncüsünü belirleyecek mücadele de bugün yapılacak. Finalden önce Sinan Erdem Spor Salonu’nda saat 18.00’de CSKA Moskova ile Real Madrid, sezonu üçüncü tamamlamak için karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe'nin Euroleague macerası

Basketbol THY Euroleague Final-Four’da mücadele edecek Fenerbahçe, kupayı İstanbul’da kaldırarak, tarihinde ilk kez şampiyon olmak istiyor. 1958’den bu yana düzenlenen Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonunda 11. sezonunu geçiren sarı-lacivertli ekip, 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarının ardından üst üste üçüncü kez Dörtlü Final’de yer alacak.

Geçen sezon finale yükselen ve şampiyonluğu son saniyelerde kaçıran Fenerbahçe, İstanbul’da düzenlenecek organizasyonda taraftar avantajını da kullanarak, mutlu sona ulaşmayı hedefliyor.

Normal sezonu 5. tamamladı

Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi’nde normal sezonu 18 galibiyetle 5. sırada bitirdi. Sezona 4’te 4 yaparak başlayan sarı-lacivertliler, gösterdiği performansla son haftalara ilk 2 içinde girdi. Son 4 haftada 1 galibiyet alabilen Fenerbahçe, normal sezonu 5. sırada tamamlayarak, play-off öncesi saha avantajını kaybetti.

Play-off’u kayıpsız geçti

Normal sezonu 5. sırada bitirerek adını play-off’a yazdıran Fenerbahçe, Yunanistan’ın Panathinaikos Superfoods takımıyla eşleşti. Saha avantajını kaybeden sarı-lacivertli ekip, buna rağmen gösterdiği performansla play-off’u kayıpsız geçti. Deplasmandaki karşılaşmaları 71-58 ve 80-75 kazanan Fenerbahçe, sahasındaki ilk müsabakayı da 79-61 galip tamamladı ve adını Dörtlü Final’e yazdırdı.

Bogdanovic ve Udoh ön plana çıkıyor

Sarı-lacivertli ekipte Bogdan Bogdanovic ile Ekpe Udoh, normal sezon ve play-off’taki istatistikleriyle dikkati çekiyor. THY Avrupa Ligi’nde sezonun en iyi ilk 5’ine seçilen Bogdanovic ve Udoh, aynı zamanda sarı-lacivertlilerin de en skorer oyuncuları oldu. Bogdanovic 14,5, Udoh ise 12 sayı ortalamasıyla sezon içinde takımlarına katkıda bulundu. Bogdanovic özellikle play-off serisinde Panathianikos Superfoods potasına gönderdiği ortalama 19,3 sayıyla ön plana çıktı.

Udoh ise THY Avrupa Ligi’nde hem ribauntta hem de blok istatistiklerinde zirvede yer aldı. Tecrübeli uzun oyuncu, 7,6 ribaunt ve 2,1 blok ortalamasıyla Avrupa Ligi’nin bu istatistiklerde en iyisi oldu. Sarı-lacivertli basketbolcu, Dörtlü Final’e kalan ekipler arasında CSKA Moskovalı Nando De Colo’dan sonra en fazla verimlilik puanına sahip oyuncu olmayı başardı. Sarı-lacivertli takımın en fazla asist yapan ismi ise 4,6 ortalamayla Yunan oyun kurucu Kostas Sloukas oldu.

Real Madrid ile rekabeti

Fenerbahçe, Dörtlü Final’de karşılaşacağı Real Madrid ile son 3 yıldaki rekabetiyle dikkati çekiyor. İspanyol temsilcisiyle son 3 sezonda 8 kez karşılaşan Fenerbahçe, bu maçların 5’ini kazandı. 2014-2015 sezonunda Dörtlü Final yarı final maçında rakibine yenilen Fenerbahçe, 2015-2016’da Real Madrid karşısında etkili bir performans gösterdi. Normal sezonda yaptığı 2 maçın 1’ini kazanan sarı-lacivertliler, çeyrek finalde karşılaştığı eflatun-beyazlıları 3 müsabakada da mağlup etti. Fenerbahçe ile Real Madrid arasında bu sezon yapılan iki maçta takımlar birer galibiyet aldı.

Fenerbahçe kadrosu

Dünyaca ünlü Sırp başantrenör Zeljko Obradovic’in çalıştırdığı Fenerbahçe’nin kadrosunda şu basketbolcular bulunuyor: Ali Muhammed, Melih Mahmutoğlu, Ahmet Düverioğlu, Barış Hersek, Egehan Arna, Berk Uğurlu (Türkiye), Ekpe Udoh, James Nunnally (ABD), Pero Antic (Makedonya), Bogdan Bogdanovic, Nikola Kalinic (Sırbistan), Anthony Bennett (Kanada), Kostas Sloukas (Yunanistan), Jan Vesely (Çekya), Luigi Datome (İtalya).

Olympiakos'un Euroleague macarası...

Basketbolda Avrupa’nın kulüpler bazında bir numarasının belirleneceği THY Euroleague Final-Four'da yer alacak Yunanistan temsilcisi Olympiakos, İstanbul’da bir kez daha şampiyonluk elde edebilmenin mücadelesini verecek.

Bu kulvarda daha önce 1996-1997, 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında adını zirveye yazdıran Yunanistan ekibi, 3 yıl sonra THY Euroleague şampiyonluk kupasını müzesine götürmeye çalışacak. Olympiakos, İstanbul’da organize edilen 2011-2012 sezonu Dörtlü Final’inde şampiyonluğa ulaşırken, bu başarıyı tekrar etmek için bir kez daha İstanbul’da ter dökecek.

Tarihinde 10. kez Dörtlü Final’de

Yunanistan temsilcisi, Avrupa basketbolunun bir numaralı organizasyonunda tarihinde 10. kez son 4 takım arasına kaldı. Organizasyonda daha önce yer aldığı 9 Dörtlü Final’in 7’sinde final oynama başarısı gösteren Olympiakos, 1996-1997, 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında şampiyonluk kupasının sahibi olurken, 1993-1994, 1994-1995, 2009-2010 ve 2014-2015’te ise ikincilikle yetindi. Olympiakos, 1998-1999 sezonunda üçüncü, 2008-2009’da ise dördüncü olarak organizasyonu sonlandırdı.

Play-off turunda Anadolu Efes’i eledi

THY Avrupa Ligi’nde normal sezonu 19 galibiyet ve 11 yenilgiyle 3. sırada tamamlayan Olympiakos, play-off etabında Anadolu Efes’i eleyerek Dörtlü Final’e kaldı. Anadolu Efes’le zorlu bir seri oynayan Yunanistan ekibi, evindeki ilk maçı 87-72 kazanırken, ikinci müsabakayı 73-71 kaybederek ev sahibi konumda olduğu karşılaşmalardan avantaj çıkaramadı. İstanbul’daki üçüncü maçta Anadolu Efes’e 64-60 kaybederek 2-1 geriye düşen Olympiakos, dördüncü müsabakayı 74-62 kazanarak seriyi son maça taşımayı bildi. Evindeki son maçta Anadolu Efes’e 87-78 üstünlük sağlayan Olympiakos, seriyi 3-2 galip tamamlayarak adını Dörtlü Final’e yazdıran taraf oldu.

Spanoulis ve Printezis taşıyor

Olympiakos’ta Vessilis Spanoulis ve Georgios Prentezis skor yükünü çeken isimler durumunda. THY Avrupa Ligi’nde çıkılan 35 maçın 30’unda forma giyen Printezis, toplam 388 sayı atarak 12,9 sayı ortalaması yakalarken, 31 müsabakada oynayarak 393 sayı üreten Spanoulis’in ortalaması ise 12,7 oldu. Sahaya çıktığı 31 maçta 824 dakika 387 saniye oyunda kalan Spanoulis, takımın en fazla süre alan ismi olurken, 187 asistle 6,03 ortalama yakalayarak THY Avrupa Ligi genelinde de ikinci sırada kendisine yer buldu.

Olympiakos kadrosu...

Başantrenörlüğünü Ioannis Sfairopoulos’un yaptığı Olympiakos’un kadrosunda şu oyuncular bulunuyor. Erick Green (ABD), Khem Birch (Kanada), Patrick Young (ABD), Vassilis Toliopoulos (Yunanistan), Ioannis Papapetrou (Yunanistan), Vassilis Spanoulis (Yunanistan), Dominic Waters (ABD), Dimitros Agravanis (Yunanistan), Nikola Milutinov (Sırbistan), Georgios Printezis (Yunanistan), Kostas Papanikolaou (Yunanistan), Vangelis Mantzaris (Yunanistan), Matt Lojeski (ABD), Paris Maragkos (Yunanistan), Ioannis Anthinaiou (Yunanistan).

Sıradaki Haber