17 °c

Flaş açıklama! Demirören yabancı sınırı için rakam verdi

TFF Başkanı Yıldırım Demir Ören fitili ateşlenmiş olan yabancı sınırı tartışmaların üzerine sahadaki yabancı sayısına dair kendi fikrince olması gerekeni dillendirdi.

Spor Haberi
Flaş açıklama! Demirören yabancı sınırı için rakam verdi
Flaş açıklama! Demirören yabancı sınırı için rakam verdi

Yabancı sınırlaması spor gündeminin en çok konuşlulan konularından birisi haline geldi. En son örneklerden biri de Galatasaraylı Yasin Öztekin'in nargile içerken çekilen görüntüsüyle Gomis'in otoparkta günlük idmanına çalışma fotoğraflarının karşılaştırılması iken TFF Başkanı Yıldırım Demirören'den Altınordu kulübüne yaptığı ziyaret sırasında, yabancı sınırlamasına dair sporseverlerin kafasını karıştıran bir yorum geldi. Demirören, yabancı sınırının 8 olması gerektiğini söyledi.

Ayrıca Demirören, TFF 1. Lig ekibi Altınordu'nun yabancı oyuncu oynatmamasını takdir ettiğini belirterek, "Altyapıya önem vererek, yerli oyuncuları yetiştirdiğimiz sürece zaten yabancı sorunu kendi kendine ortadan kalkacaktır." ekledi.

Yönetim kurulu üyeleriyle Altınordu Kulübünün Torbalı'daki Metin Oktay Yerleşkesi'ni ziyaret eden Demirören, tesislerde incelemelerde bulundu. Demirören ve beraberindekiler, daha sonra örnek besi alanını ve yeni inşa edilen sporcu lojmanında gezdi.

- "Hedef 11'e yeni oyuncuları katabilmek"

Milli takımın oynadığı hazırlık maçlarıyla ilgili bir soru üzerine Demirören, şunları kaydetti:

"Hazırlık maçının adı hazırlık, yani ilerideki hedeflere hazırlanmak. Burada galibiyet diye bakmamak lazım. Takıma koyduğun oyunculardan kaçını kazanabiliyorsun hedeflere ulaşmak için ona bakmak lazım. Başarılı olabilecek mi, kuracağın takıma motive olabilecek mi, zaten onun için de belli yaşa gelmiş, tecrübeli oyuncular olmadan bu hazırlık maçlarını oynadık. Sakın yanlış anlaşılmasın, onlar çağrılmayacak değil, onlar bizim as oyuncularımız ama gençleri denemek için de bir fırsattı bu hazırlık maçları. Önümüzde 4 tane hazırlık maçı daha var hem martta hem mayıs ayında. Tahmin ediyorum ki buna da gençlerle çıkacak hocamız. Hedef 11'e yeni oyuncuları katabilmek. Onun için de bir kaç oyuncuyu kazandığımıza inanıyorum ki bugüne kadar milli takım listesinde olmayan oyunculardı."

Altınordu Kulübü Başkanı Özkan, TFF Başkanı Demirören'e forma ve Kütahya çinisi ve TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı'ya da forma ve Altınordu porselen topu hediye etti.

Ziyarette Demirören ve Yardımcı'nın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Ali Dürüst, Ali Düşmez, Erhan Kamışlı, Mustafa Çağlar, Alaattin Aykac, Mete Düren, Fuat Guguloğlu ve Nihat Özdemir de yer aldı.

TFF Yönetim Kurulu toplantısı da Metin Oktay Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi.

Öte yandan Altay Kulübünden yapılan yazılı açıklamada, kulüp başkanı Özgür Ekmekçioğlu'nun, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'le bir araya geldiği ve tesisleşme konusunda ön gördükleri projeler hakkında bilgi verdiği aktarıldı.

Sıradaki Haber