17 °c

GESF'de yeni başkan Hasan Sayyıdan

ANKARA (AA) - Görme Engelliler Spor Federasyonu'nun (GESF) olağan seçimli genel kurulunda, Hasan Sayyıdan başkanlığa seçildi. 278 delegesi bulunan federasyonda yeterli imza sayısına ulaşan Hasan Sayyıdan, Mehmet Tunç ve Orhan Tanrıkulu başkanlık için aday oldu. Genel kurulun başlamasının ardından Orhan Tanrıkulu ile Hasan Sayyıdan, listelerini birleştirerek seçime birlikte...

Spor Haberi
GESF'de yeni başkan Hasan Sayyıdan
GESF'de yeni başkan Hasan Sayyıdan

ANKARA (AA) - Görme Engelliler Spor Federasyonu'nun (GESF) olağan seçimli genel kurulunda, Hasan Sayyıdan başkanlığa seçildi.

278 delegesi bulunan federasyonda yeterli imza sayısına ulaşan Hasan Sayyıdan, Mehmet Tunç ve Orhan Tanrıkulu başkanlık için aday oldu. Genel kurulun başlamasının ardından Orhan Tanrıkulu ile Hasan Sayyıdan, listelerini birleştirerek seçime birlikte girme kararı aldı.

Angora Otel'de yapılan ve divan başkanlığına Yaşar Çat'ın seçildiği genel kurulda 256 delege oy kullandı. 242 geçerli oyun 129'unu alan Hasan Sayyıdan başkanlık koltuğuna oturdu. Diğer aday Mehmet Tunç ise 113 oyda kaldı. 14 oy ise geçersiz sayıldı.

Federasyonun çiçeği burnunda başkanı Hasan Sayyıdan kurumsal anlamda iyi bir yerde olmadıklarını savundu.

2006 ve 2008 yılında yapılan talimatlarla federasyonun yönetildiğini anlatan Sayyıdan, "Görme engelliler sporu çok hızlı ilerliyor. Yeni talimatlar ve geleceğe hitap edecek mevzuatlar gerekiyor. Bu dönemde kurumsallaşma adına ciddi anlamda talimat ve yönergeler hazırlandı." dedi.

Başkan Sayyıdan futbol, kadın ve erkek golbol milli takımlarının 2015 yılında ilk kez Avrupa şampiyonu olduğunu hatırlatarak, "Bu başarı, yönetim kurulumuzun, antrenörlerimizin, sporcularımızın ürünüdür. Bugüne kadar yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır. Herkese eşit mesafede olacağız." diye konuştu.

Hasan Sayyıdan başkanlığındaki yönetim kurulu listesi şöyle:

Orhan Tanrıkulu, İsmail Hakkı Karaca, Öztürk Özkan, Ali Çavdar, Mustafa Arıkan, Ercüment Davran, Erol Erdim, Pınar Kesen, Necmi Saykun, Ayhan Abdil, Nursel Özdemir, Ayhan Ersöz, Vedat Yavuz ve Yahya Kadir Cengiz.


Sıradaki Haber