17 °c

Pepe nasıl ikna edildi?

10 yıldır formasını giydiği Real Madrid'de adını efsaneler arasına yazdıran Pepe'nin Beşiktaş'a transfer sürecini ESPN açıkladı.

Spor Haberi
Pepe nasıl ikna edildi?
Pepe nasıl ikna edildi?

Uzun uğraşlar sonrasında Pepe'yi kadrosuna katan Beşiktaş, Süper Lig tarihinin en büyük transferlerinden birini gerçekleştirdi. 10 yıldır formasını giydiği Real Madrid'den sözleşmesi sona erdiği için ayrılan Portekizli yıldız, Avrupa'nın pek çok önemli kulübünden teklif almasına karşın tercihini Türkiye'den yana kullandı. Dün gerçekleştirilen imza töreninde, bu teklifleri kendi ağzıyla da doğrulayan Pepe'yi, İstanbul'da yaşamaya yönlendiren detayları ise ESPN açıkladı.

PSG sözleşmeyi kısa tuttu

34 yaşındaki futbolcu, Real Madrid'le olan bağlarının tamamen kopmasının ardından PSG Sportif Direktörü Antero Henrique'le masaya oturdu. Pepe, PSG'den ilk başta 2 yıllık kontrat ve düzenli oynama garantisi istedi, kendisine ise 1+1 yıllık bir sözleşme önerildi. Portekizli futbolcu sözleşmesinin süresini kabul etmesine karşın, Unai Emery'nin ilk 11'de oynama garantisini alamadı.

Dünya Kupasında oynamak istiyor

Portekiz milli takımıyla birlikte, geçtiğimiz ay oynanan Konfederasyon Kupası'nda yer alan Pepe'nin, önündeki en büyük kariyer hedefi, 2018 Dünya Kupası'nda da boy göstermek. Bu nedenle kendi takımında düzenli forma giymesi gereken yıldız futbolcu, PSG'den bu garantiyi alamayınca alternatif teklifleri dinledi.

En iyi teklif Beşiktaş'tan

İngiliz ve İtalyanlar da dahil olmak üzere görüşme yaptığı kulüpler içinde Pepe'nin beklentilerini en iyi şekilde karşılayan ekip Beşiktaş oldu. Öncelikli isteği olan 2 yıllık sözleşme ve düzenli oynama garantisi konusunda hiçbir pürüz çıkarmayan Siyah Beyazlılar, makul bir ücretle beraber Portekizli yıldızın aklını çelmekte zorlanmadı. Uzun transfer görüşmelerinin sonunda Beşiktaş dünya çapında bir savunmacıyı kadrosuna katarken, Pepe de kariyerinin geri kalan bölümünü güvence altına aldı.

Sıradaki Haber