17 °c

Suudi Arabistan futbolcuları adına özür diledi

Suudi Arabistanlı futbolcuların Avustralya maçında Londra’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşuna katılmaması tepki çekmişti. Federasyon, futbolcuları adına yapılan bu davranıştan dolayı özür diledi.

Spor Haberi
Suudi Arabistan futbolcuları adına özür diledi
Suudi Arabistan futbolcuları adına özür diledi

Dünya Kupası Grup Eleme maçında oynanan Avustralya-Suudi Arabistan maçına, Suudi futbolcuların saygı duruşundaki davranışları damga vurmuştu.

Suudi Arabistanlı futbolcular, Londra'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşuna katılmamış ve bu da tepki çekmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Suudi Arabistan Futbol Federasyonu yapılan bu davranış nedeniyle özür diledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Futbolcular hiçbir şekilde terör kurbanlarının hatıralarına saygısızlık etmek ya da kurbanların ailelerini, arkadaşlarını veya saldırıdan etkilenen hiçbir bireyi üzmek niyetinde değildi. Suudi Arabistan Futbol Federasyonu her türlü terör ve aşırılık eylemlerini kınarken, saldırının kurbanlarına, İngiltere hükumetine ve halkına içten baş sağılığı dileklerini sunar"

Sıradaki Haber