17 °c

14 Ekim'de iPhone 7 plus ve iPhone 7 Türkiye'de satışa çıkacak

Teknoloji devi Apple'ın son olarak satışa sunduğu iPhone 7 Plus ve İphone 7 telefon modelleri 14 Ekim'de Türkiye'de satışa sunulacak. iPhone 7, iPhone 7 Plus ve Apple Watch 2 tanıtımı Apple'ın CEO'su Tim Cook eşliğinde yapmıştı. 9 Eylül'de ön siparişlerin alınmaya başlandığı modeller için Türkiye'de de heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Eylül sonunda satışa sunulması...

Teknoloji Haberi
14 Ekimde iPhone 7 plus ve iPhone 7 Türkiyede satışa çıkacak
14 Ekim'de iPhone 7 plus ve iPhone 7 Türkiye'de satışa çıkacak

Teknoloji devi Apple'ın son olarak satışa sunduğu iPhone 7 Plus ve İphone 7 telefon modelleri 14 Ekim'de Türkiye'de satışa sunulacak. iPhone 7, iPhone 7 Plus ve Apple Watch 2 tanıtımı Apple'ın CEO'su Tim Cook eşliğinde yapmıştı. 9 Eylül'de ön siparişlerin alınmaya başlandığı modeller için Türkiye'de de heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Eylül sonunda satışa sunulması beklenen modeller, 14 Ekim tarihinde satışa çıkartılacak. Apple'ın bu yılki yeni akıllı telefonları iPhone 7 ve iPhone 7 Plus özellikle Apple hayranları tarafından yoğun ilgiyle karşılanırken Türkiye'de yeni iPhone 7'ler hala satışa çıkmamıştı. Paylaşılan son bilgilere göre Apple iPhone 7, Apple Store'larda ve Premium Apple mağazalarında 14 Ekim tarihi itibariyle yerini alacak. Net olarak kesinleşmeyen satış fiyatları iPhone 7 Türkiye satış fiyatı henüz kesinleşmedi ancak 32 GB 3300 TL, 64 GB 3700-3800 TL, 128 GB 4300-4400 256 GB 4900-5000 TL, iPhone 7 Plus 32GB 3850 TL, 128GB 4350 TL ve 256GB 4800TL aralığında olması tahmin ediliyor. Apple iPhone 7 Amerika’da ise 649 dolarlık satış fiyatı ile piyasa sürülecek.

Yeni iPhone'ların özellikleri

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'lar 2 farklı siyah renk ile geliyor. Biri Jet Black diğeri ise sadece Black olan renklerin dışında iPhone 7'lerin gri, altın rengi ve altın pembe renkleri de olacak. Home tuşuna da yeni bir özellik geldi ve basınca duyarlılık özelliği geldi. Artık Home butonuna baskı uyguladıkça farklı tepki alabilmek mümkün olacak. Bunun dışında iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'lar su ve toz geçirmez yapıya sahip.

iPhone 7'nin ön kamerası 7 megapiksel ve HD çözünürlüğünde görüntü alabiliyor. iPhone 7'nin arka kamerası ise 12 MP. iPhone 7 Plus ise her biri 12 MP olan çift kamerasıyla dikkat çekiyor. iPhone 7 Plus’ın iki arka kamerasından biri geniş açı, diğer telefoto lensi görevi görüyor. Böylece artık daha fazla zoom yapabilmek mümkün. iPhone 7 Plus, hangi kamerayı kullanacağına o an kendi karar veriyor. Kullanıcının çekeceği görüntüyü düşünerek ne kadar zoom yapmak istediğine karar vermesi yeterli. Yeni optik zoom özelliği ile profesyonel fotoğraf makinelerine iPhone 7 Plus epey yaklaşmış gibi görünüyor.

Daha uzun pil ömrü

Sunumda, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın yeni A10 çip sayesinde, bir önceki model olaniPhone 6'ya göre işlem hızının 2 kat, grafik hızının da 3 kat daha hızlı olacağı, yeni modellerin "3D Touch" özelliklerine ve daha önceki iPhone'lara göre en uzun pil ömrüne sahip olacağı duyuruldu. Apple'ın akıllı saati Apple Watch'ın da yeni modellerinin tanıtıldığı sunumda, söz konusu saatin 50 metreye kadar suya dayanıklı kaldığı, eski modele göre yüzde 50 daha hızlı ve seramik kaplı olduğu bilgisi paylaşıldı.

Kulaklık girişi kaldırıldı iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'larda artık stereo hoparlörler bulunuyor. Beklendiği gibi iPhone 7'ler ile birlikte kulaklık girişi kaldırıldı. Kulaklık girişi Lightning olacak. iPhone 7'de Lightning kulaklıkların yanı sıra AirPods isminde kablosuz kulaklık yer alacak. 3.5 mm kulaklıklar için paket içeriğinde dönüştürücü gelecek. AirPods'ta gürültü engelleme özelliği bulunuyor. 4 saat aralıksız çalışma süresi var ve kutu içerisinde şarj oluyor. Akıllı kulaklık kuşağı algılıyor ve eğertakılı değilse çalışmıyor. Kablosuz kulaklık kutusundan çıkar çıkmaz otomatik olarak iPhone ve Apple Watch'a bağlanıyor. Bir kulaklık 5 saatte şarj oluyor ve yaklaşık 20 saat kullanım ömrü sunuyor. Airpods'un fiyatı 159 dolarolarak belirlendi ve ekim ayında satışta olacak. 2 kat güçlü işlemci iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'larda A10 Fusion çip yer alıyor. 4 çekirdekli ve 3.3 milyar transistör var. 2 yüksek performans çekirdeği var. A9'dan yüzde 40 daha performanslı. A8'den ise 2 kat yüksek performanslı. İlk iPhone modeline göre 120 kat daha güçlü. A10 Fusion'un yanı sıra A9'dan yüzde 50 yüksek performanslı grafik kartı yer alıyor. iPhone 7, iPhone 6s'e göre 2 saat ve iPhone 6s Plus'tan ise 1 saat daha fazla şarj süresi sunuyor.   Apple Watch 2 iPhone 7'den önce yenilenen Apple Watch tanıtıldı. Tim Cook, Pokemon Go'nun da Apple Watch'lara geleceği müjdesini verdi. 50 metreye kadar su geçirmez özellikte olan yenilenen Apple Watch'lar Apple Watch 2 ismini aldı. Tasarım olarak Apple Watch'un ilk sürümüne benzeyen yeni saatlerin en dikkat çeken uygulaması da az önce bahsettiğimiz Pokemon Go oyunu olması bekleniyor. Apple, Nike ile özel bir anlaşma yapmayı da ihmal etmeyerek Apple Watch Nike Plus (veya Apple Watch Nike+)isminde özel bir model ortaya çıkardı. Apple Watch Nike Plus doğrudan atletleri hedefliyor. Yenilenen Apple Watch'ta kullanılan işlemci S2 olarak lanse edildi. Çok daha hızlı olan bu işlemci bir yana daha parlak bir görüntüye sahip olan yeni saatlerde dahili GPS de bulunuyor. Su geçirmez özelliği sayesinde de kullanıcılar denize girerken de saatlerini çıkarmasına gerek kalmayacak.  

Sıradaki Haber