17 °c

Apple çalışanları tutuklandı!

Çin'de İOS kullanıcıya ait verileri yasa dışı yollarla satan çeteye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 20 Apple çalışanı tutuklandı.

Teknoloji Haberi
Apple çalışanları tutuklandı!
Apple çalışanları tutuklandı!

Bu kişiler, iOS kullanıcılarına ait kişisel verileri, Apple ID’lerini, telefon bilgilerini ve başka dataları satarken tespit edildi. Çetenin bu operasyondan 7.2 milyon dolar gelir sağladığı anlaşıldı. Satılan her veri başına 1.5 dolar ile 26,5 dolar arasında para kazanan çalışanların bir kısmının doğrudan Apple çalışanı olduğunu diğerlerinin ise Apple için Çin’de iş yapan taşeronlar olduğu anlaşıldı.

Çin’de şirketlerin kullanıcı verilerini satmaları çok sık görülen bir işlem. Çin, 1 Haziran’dan itibaren bu işlemi yasaklayan bir yasa çıkarmış bulunuyor.

Apple çalışanlarının sattığı verinin sadece Çinli iOS kullanıcılarına mı yoksa dünya çapındaki kullanıcılara mı ait olup olmadığı açıklanmadı ancak kullanıcı verilerini korumak konusunda çok hassas olan Apple’ın merkezinde bu gelişme nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaşanacağını tahmin etmek zor değil.

Sıradaki Haber