17 °c

Apple'ın ilk yarışma programı başlıyor!

Birçok alanda kendini gösteren teknoloji devi Apple, 'Planet of the Apps' yarışmasıyla video sektörüne adım attı. Programın ilk bölümü iTunes'te yayınlandı.

Teknoloji Haberi
Appleın ilk yarışma programı başlıyor!
Apple'ın ilk yarışma programı başlıyor!

Bildiğiniz gibi son birkaç yılda dijital içeriklerin büyük bir çoğunluğunu videolar oluşturmaya başladı. Haberden eğlenceye kadar birçok alanda içerik üreticileri videolu içerikler üretmeye başladı.

Her başarılı alanda bir şekilde var olmak isteyen Apple, iTunes üzerinden hazırladığı ilk programı yayınlamaya başladı.

Planet of the Apps adı verilen yarışma programının ilginç bir konsepti var. Uygulama geliştiricileri, geliştirdikleri uygulamayı 60 saniye boyunca tanıtıp dört danışmandan destek almaya çalışıyorlar. 

Fikri beğenilen geliştiriciler, danışmanların birinden danışmanlık desteği ve 6 hafta sonra yatırımcı bir şirketle görüşme şansı elde ediyorlar. 

Danışmanlar ise oldukça ünlü isimler. Kablosuz kulaklık üreticisi i.am+ şirketinin kurucusu müzisyen Will.i.am, The Hones Co. kurucusu ve oyuncu Jessica Alba, seri girişimci Gary Vaynerchuk ve GOOP şirketinin kurucusu, oyuncu Gwyneth Paltrow.

iTunes'ta ilk bölümü ücretsiz olarak yayınlanan yarışmanın diğer bölümlerini sadece Apple Music aboneleri izleyebilecek. Her ne kadar bu tür yarışmaların dürüstlüğü sorgulansa da Planet of the Apps geliştiricilerin ders alabileceği türden bir program gibi görünüyor.

İlk bölümden anlaşıldığı kadarıyla Planet of the Apps, uygulama geliştiricilerinin hayat hikayeleriyle daha çok ilgileniyor gibi görünüyor.

Ancak sonraki bölümlerde program, geliştiricilerin uygulama geliştirilirken yaşanılan problemler, dünya çapında bir marka olmak için geliştiricilerin attığı adımlar gibi uygulama odaklı bir hale bürünürse, oldukça öğretici bir program haline gelecek gibi görünüyor.

Planet of the Apps yarışma programının fragmanını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Sıradaki Haber