17 °c

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

BİLECİK (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "23 Temmuz'dan bugüne kadar 5 bin 395 terörist etkisiz hale getirilmiş. Bu terör örgütünün belki yarısından çoğu ve çoğu da terör örgütünün güvendiği elemanlar. Bunları yaparken geçmişten farkımız ne? Geçmişten farkımız, artık kendi teknolojimizle ürettiğimiz silahları kullanıyoruz. Falanca ülke, 'Benim silahımı...

Teknoloji Haberi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

BİLECİK (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "23 Temmuz'dan bugüne kadar 5 bin 395 terörist etkisiz hale getirilmiş. Bu terör örgütünün belki yarısından çoğu ve çoğu da terör örgütünün güvendiği elemanlar. Bunları yaparken geçmişten farkımız ne? Geçmişten farkımız, artık kendi teknolojimizle ürettiğimiz silahları kullanıyoruz. Falanca ülke, 'Benim silahımı şurada kullanamazsın' diye bize sınırlama getiremiyor." dedi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bilecik'e gelen Bakan Işık, Belediye Başkanı Selim Yağcı'yı ziyaret etti. Bilecik'in medeniyet tarihinin en önemli kilometre taşlarından birisi olduğunu ifade eden Işık, bu kentin, medeniyet değerlerini oluşturan en önemli simaların yaşadığı ve şu anda metfun olduğu şehir olduğunu söyledi.

Şeyh Edebali'nin, bu toprakların ebedi yurt olmasından, gereken değerlerin oluşmasına en fazla katkı veren büyüklerden olduğunu belirten Işık, "Zaten onun tavsiyeleri bir fidanı ulu çınar haline getirdi. Dolayısıyla Şeyh Edebali ve Dursun Fakih gibi medeniyetimizin manevi mimarı diyeceğimiz pek çok isimlere ev sahipliği yapması dolayısıyla Bilecik'in her bir ülke insanının gönlünde ayrı bir yeri var. Bu noktada Bilecik'e hizmet etmek hepimiz için de en önemli önceliktir." dedi.

Bilecik'te sanayinin hem niceliğini hem de niteliğini arttıracaklarını vurgulayan Işık, "Bu noktada yerel yönetimler de son derece önemli rol ifade ediyor ve yerel yönetimlerin işleri zorlaştırdığı yerlerde sanayici çok büyük sıkıntı çekiyor. Onun için bazı şehirler geri kalıyor, bazı şehirler de çok hızlı mesafe alıyor. Özellikle yerel yöneticilerimiz, belediyelerimiz bu noktada sanayinin önünü açacak adımlar atacak ama bu adımlar çevreye saygılı adımlar olacak. Havamızı, suyumuzu ve toprağımızı kirletmeyecek adımlar olacak. Yani bizim yeşil üretim dediğimiz üretime yerel yönetimlerimizin de destek vermelerini özellikle istiyoruz. Bu noktada belediye başkanımızın bu işe öncülük yapması bizim açımızdan son derece önemli." diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Yağcı, Işık'a Osmanlı armasının bulunduğu tablo ile fincan takımı hediye ederken, Işık da Yağcı'ya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının anı tabağını hediye etti.

- "Yoğun bir terörle mücadele çalışması yürütüyoruz"

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Işık, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kurulduğundan beri ülkeye ve millete hizmet ettiğini hatırlattı.

Bu hizmetlerin en güzel şekilde yapılmasında bakanların, milletvekillerinin, belediye başkanlarının ve en önemlisi teşkilatların büyük gayretlerinin bulunduğunu aktaran Işık, "Benim anlayışım, teşkilatlar iktidarın gözü kulağıdır. Çünkü vatandaşın iktidarın görmediği bir problemi varsa bunu teşkilat görür. İktidarın duymadığı bir sorun varsa bunu en kolaylıkla teşkilat duyar. Yerelde de genelde de iktidara ulaştıracak en önemli gücümüz teşkilatlarımız." açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin iyi bir noktaya geldiğini ve AK Parti iktidarı döneminde önemli bir sıçrama yaptığını vurgulayan Işık, şöyle devam etti:

"Ama işte görüyorsunuz, çok yoğun bir terörle mücadele çalışması yürütüyoruz. 7 Haziran seçim sonuçlarını yanlış okuyan terör örgütü zannetti ki Türkiye'deki geçici hükümet, biz terörü azdırırsak bize operasyon yapamaz, izim söylediklerimizi kabul etmek zorunda kalır. Çok yanlış bir hesap yaptılar ve şimdi tepelerinde bomba. Çok yoğun bir terörle mücadelede bunun karşılığı alıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı. 23 Temmuz'dan bugüne kadar 5 bin 395 terörist etkisiz hale getirilmiş. Bu terör örgütünün belki yarısından çoğu ve çoğu da terör örgütünün güvendiği elemanlar. Bunları yaparken geçmişten farkımız ne? Geçmişten farkımız artık kendi teknolojimizle ürettiğimiz silahları kullanıyoruz. Falanca ülke, 'Benim silahımı şurada kullanamazsın' diye bize sınırlama getiremiyor."

Türkiye'nin kendi milli otomobilini yapma noktasına geldiğini ve kendi uydusunu yaptığını dile getiren Işık, şunları kaydetti:

"Artık dünyada silah taşıyan, insansız hava araçlarını üreten birkaç ülkeden bir tanesiyiz. Bütün bunların başarılmasında her birinizin emeği, katkısı var. Sizler burada teşkilatçılık yaptığınız için biz Ankara'da sağlam duruyoruz. Türkiye pek çok badire atlattı. Bir sürü darbe senaryosunun yazıldığı dönemleri yaşadık. Bir Danıştay saldırısı yaşadık, bir irtica senaryosu yaşanmıştı. 367 garabetini yaşadık. 27 Nisan e-muhtırasını yaşadık. Dünyada belki ilk defa iktidarda olan ve yüzde 46,5 oy alan bir partiye kapatma davası açıldı ve o süreci yaşadık. Referandum sürecini yaşadık, Gezi olaylarını yaşadık, arkasından belki tarihteki en büyük ihanetlerden biri olan paralel çete ihanetini yaşadık ve şimdide terörle çok yoğun bir mücadele yapıyoruz. Bu kadar mücadelenin içerisinde eğer iktidar bu mücadeleyi başarıyla yürütüyorsa, burada önemli paydaşlardan birisi teşkilatlarımızdır."

Işık, daha sonra Polisevinde iş adamlarıyla toplantı gerçekleştirerek, sorunlarını dinledi.

Sıradaki Haber