17 °c

Galaxy S9 geliyor! İşte ilk bilgiler

Teknoloji devi Samsung'un, büyük rakibi Apple'ın iPhone X'ine nasıl yanıt vereceği merakla beklenirken Galaxy S9 ve S9+ modellerine ilişkin ilk bilgiler geldi.

Teknoloji Haberi
Galaxy S9 geliyor! İşte ilk bilgiler
Galaxy S9 geliyor! İşte ilk bilgiler

Galaxy Note 8’in ardından gözler Galaxy S9’lara çevrilirken parmak izi okuyucusunun telefonun arka bölümünde yer alacağı öğrenildi. 

Samsung’a yakın kaynaklardan Korea Herald’a göre, teknoloji devi parmak izi okuyucusundan vazgeçmeyecek çünkü bu teknolojiyle çalışan sayısız servis ve platform söz konusu.

YÜZ TANIMA SİSTEMİ 

BGR kaynakları, Samsung’un bir sonraki amiral gemisi için gelişmiş bir yüz tanıma sistemi üzerinde çalıştığına işaret ediyor.

​Güney Koreli teknoloji devinin yeni akıllı telefonlarının arka bölümünde radikal değişiklikler yapması bekleniyor. Konuya yakın kaynaklara göre, Galaxy Note 8’de kullanılan çift arka kamera yeni S9’larda da yer alacak.

Gelen haberlere göre, Galaxy S9’un 5.8 inç boyutundaki Super AMOLED ekranı 2.960 x 1.440 piksel (2K) çözünürlük sunacak.

Galaxy S9+’nın ise 6.2 inçlik bir ekrana ve aynı çözünürlüğe sahip olması bekleniyor.

Akıllı telefonlar güçlerini Qualcomm’un en yeni ileri seviye mobil işlemcisi Snapdragon 845’ten alacak.

2018 MART'TA SATIŞA SUNULACAK

Samsung, bölgelere göre değişiklik gösteren işlemci geleneğini bu cihazlarda da sürdürecek. Yeni Galaxy S9’lar kimi ülkelerde Samsung tarafından geliştirilen Exynos 9810 işlemciyle çalışacak.

Galaxy S9 ve S9+’ın 2018 yılının mart ayında satışa sunulması bekleniyor.

Sıradaki Haber