17 °c

Huzurevlerine seks robotu!

Gelişen teknolojiyle giderek daha gerçekçi hale gelen insan benzeri seks robotlarının huzurevlerinde yaşayan insanların yalnızlıklarına çare olabileceği ileri sürüldü.

Teknoloji Haberi
Huzurevlerine seks robotu!
Huzurevlerine seks robotu!

Hollanda merkezli robot tasarım kuruluşu Sorumlu Robotlar Kurumu'nun (FRR) hazırladığı 'Robotlarla Cinsel Geleceğimiz' isimli raporunda seks robotlarının huzurevlerinde yaşayan insanlar için terapi görevi görebileceği ve yalnızlıklarına çare olabileceği öne sürüldü.

Teknoloji her geçen gün gelişirken, robotlar insan yaşamının her köşesinde daha da yaygınlaşıyor. Gelişen teknoloji ile üretilen insan benzeri seks robotları da giderek daha gerçekçi hale geliyor. Hollanda merkezli robot tasarım kuruluşu FRR'nin, konuyla ilgili yaptığı araştırma sonucunda hazırladığı ‘Robotlarla Cinsel Geleceğimiz' isimli bir raporda bu robotların huzurevlerinde yaşayan insanlar için terapi etkisi yaratabileceği ve yalnızlıklarına çare olabileceği ifade edildi.

Raporla ilgili dün bir tanıtım konuşması yapan, FRR'nin kurucularından Noel Sharkey "Bu robotları gelecekte çok daha fazla göreceğiz. Bu robotların huzurevlerinde kullanılması teklif ediyor. Şiddetli bir alzheimer hastalığınız varsa, gerçek insanla bu robotlar arasındaki farkı gerçekten ayırt edemezsiniz" dedi.

Sıradaki Haber