17 °c

iPhone 7 bir saniyede HD film indirecek! iPhone Li-Fi teknolojisi nedir?

  Apple'ın lokomotif ürünü iPhone, yeni modeli iPhone 7 ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Her yeni modelde olduğu gibi, bu yıl çıkacak olan iPhone 7 modelinin özellikleri hakkında da birçok iddiada bulunulmaya başlandı. Ancak Apple kanadından öyle bir gelişme var ki, tüm iPhone kullanıcılarının kafası karıştı. Gelen İOS 9 güncellemesinin yayınlanmasının ardından...

Teknoloji Haberi
iPhone 7 bir saniyede HD film indirecek! iPhone Li-Fi teknolojisi nedir?
iPhone 7 bir saniyede HD film indirecek! iPhone Li-Fi teknolojisi nedir?

  Apple'ın lokomotif ürünü iPhone, yeni modeli iPhone 7 ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Her yeni modelde olduğu gibi, bu yıl çıkacak olan iPhone 7 modelinin özellikleri hakkında da birçok iddiada bulunulmaya başlandı. Ancak Apple kanadından öyle bir gelişme var ki, tüm iPhone kullanıcılarının kafası karıştı. Gelen İOS 9 güncellemesinin yayınlanmasının ardından, telefonlarda LiFiCapability ibaresiyle karşılaşıldı. Tüm detaylar haberimizde... Apple’ın yeni telefonu iPhone 7’nin özellikleri merak edilmeye başlandı. Apple’ın yeni teknolojilerini uygulayacağı telefonda internet hızının arttırılması adına büyük bir adım atılabilir. iOS 9'u kurcalayan bir Twitter kullanıcısı LiFiCapability ibaresine ulaştı. Apple yeni telefonu için Li-Fi testlerine başlamış olabilir iddiaları konuşulurken, bir yandan da Li-Fi teknolojisi nedir? Sorusunun yanıtı aranıyor.

iPhone 7 ile gelecek olan Li-Fi teknolojisi nedir? iPhone 7 ile gelmesi muhtemel olan Li-Fi teknolojisi günümüzde yaygın olarak kullanılan Wi-Fi’dan 100 kat daha hızlı. 1 saniyede HD film indirme devri Laboratuvar deneylerinde saniyede 224 GB indirme hızına ulaşan Li-Fiteknolojisi ile HD kalitedeki filmleri 1 saniyeden kısa sürede indirebileceksiniz. Wi-Fi’dan farklı olarak ışık yardımıyla veri transferi sağlayan bu teknolojinin bazı kısıtlamaları var. Li-Fi teknolojisi gerekli ışık kaynağının kurulduğu ortamdan başka bir yerde kullanılamaz. Cihazınızı yan odaya bile götüremezsiniz. Li-Fi’ın bu tip durumlara çözüm üretmesi gerekiyor. Ofis ortamlarında kullanılması daha uygun olan bu teknoloji Apple’ın desteği ile günlük hayata uyarlanabilir.

Sıradaki Haber