17 °c

Tesla'nın o TIR'ının fiyatı belli oldu

Türkiye ziyaretinin ardından Elon Musk tarafından tanıtımı yapılan elektirikli TIR'ın fiyatı belli oldu. Tesla’nın patronu, iki farklı seçenek için 150 ve 180 bin dolar fiyat belirlendiğini duyurdu.

Güncel Haberi
Teslanın o TIRının fiyatı belli oldu
Tesla'nın o TIR'ının fiyatı belli oldu

Teknoloji dünyasının dahi çocuğu Elon Musk, geçtiğimiz hafta lansmanı yapılan ve büyük ses getiren elektrikli TIR'ın fiyatını açıkladı. Semi isimli TIR'ın 480 kilometre menzil sunan versiyonu için 150 bin dolar fiyat açıklanırken, 800 kilometre menzilli modelin fiyatı ise 180 bin dolar. 

Ayrıca 200 bin dolar gibi bir fiyatla spor otomobil Roadster 2’de olduğu gibi ‘Founders Series’ (Kurucular Serisi) isimli bir model de sunulacak. 2019’da piyasaya sunulması beklenen kamyonlar için 20 bin dolar kapora yatırılması isteniyor. Bu arada duyurulan bu rakamlar, “beklenen” fiyatlar olarak açıklanırken, araç satışa sunulana kadar bazı değişiklikler meydana gelebilir. Elektrikli kamyonların Türkiye’de satılıp satılmayacağı ve uluslararası fiyatları ise şu an belli değil.

Uzmanlar ABD’de dizel kamyonların 20 bin ila 150 bin dolar arasında satıldığını dolayısıyla Tesla Semi’nin pazardaki dengeleri bozabileceğini düşünüyor.

Sıradaki Haber