17 °c

Milli Savunma Bakanı Işık, Kocaeli'de

KOCAELİ (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "İnşallah önümüzdeki çağ Türkiye'nin oyuncu olduğu, seyirci olmadığı bir çağ olacak. Onun da adımlarını şimdiden atıyoruz." dedi. Milli Savunma Bakanı Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İntel firmasınca Seka Kağıt Müzesi alanında hazırlanan "Sanayi 4.0 Mucit Dünyası Laboratuvarı" açılışını gerçekleştirdi. Laboratuvarı gezen...

Teknoloji Haberi
Milli Savunma Bakanı Işık, Kocaeli'de
Milli Savunma Bakanı Işık, Kocaeli'de

KOCAELİ (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "İnşallah önümüzdeki çağ Türkiye'nin oyuncu olduğu, seyirci olmadığı bir çağ olacak. Onun da adımlarını şimdiden atıyoruz." dedi.

Milli Savunma Bakanı Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İntel firmasınca Seka Kağıt Müzesi alanında hazırlanan "Sanayi 4.0 Mucit Dünyası Laboratuvarı" açılışını gerçekleştirdi.

Laboratuvarı gezen Işık, Kocaeli Bilim Merkezi öğrencilerinin projelerini inceleyerek, projeler hakkında bilgi aldı.

Işık, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, alanda 1800’lü yılların teknolojisini ve 2000’li yıllara damga vuran teknolojileri gözlemleme imkanı bulduklarını ifade etti.

Çocukların küçük yaşlarda dijital teknolojiye ayak uydurmalarının önemli olduğuna dikkati çeken Işık, çocukların dijital çağda güçlü oyuncu olmalarına fırsat tanıyan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve intel firmasına teşekkür etti.

"Çocuklarımızı bugünden geleceğe hazırlamalıyız. Bu noktada da sanayi 4.0, endüstri 4.0 ve dijital teknolojilere daha çok önem vermeliyiz. Önümüzdeki süreçte kod bilmeyen çocuk, okuma yazma biliyor sayılmayacak." diyen Işık, çocuklara kodlamayı öğretmenin ileri ki süreç için önemli olduğunu vurguladı.

Işık, şunları kaydetti:

"Bu konuda her çabayı destekliyoruz. Kodlamanın özellikle bundan sonraki çağda olmazsa olmaz olduğu bilinciyle bir an önce Türkiye'de yaygınlaştırılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çocuklarımızın bu alandan kopması önümüzdeki süreçte hayattan kopması anlamına gelecek. Bu açıdan da kodlama derslerinin Milli Eğitim müfredatına yakında girecek olmasını bildiğimiz için bundan sevinç duyuyoruz. Öğretmenlerimizin kendilerini gelişen alanlara yönelik iyi yetiştirmiş olmalarını önemsiyoruz. İnşallah önümüzdeki çağ Türkiye'nin oyuncu olduğu, seyirci olmadığı bir çağ olacak. Onun da adımlarını şimdiden atıyoruz."

Sıradaki Haber