17 °c

PlayStation 3 piyasalara veda ediyor!

Meraklılarına kötü haber. PlayStation 3'ün üretimi durduruluyor.

Teknoloji Haberi
PlayStation 3 piyasalara veda ediyor!
PlayStation 3 piyasalara veda ediyor!

Avrupa ülkelerine 23 Mart 2007 tarihinde giriş yapan PlayStation 3, çıkışından 10 sene sonra piyasaya elveda dedi.

Orijinal çıkışını 11 Kasım 2006 tarihinde gerçekleştiren bu konsol, Sony tarafından en az 10 sene desteklenecek şeklinde lanse edilmişti ve Sony, görünüşe bakılırsa 11 senelik bir destek ile sözünü tuttu. Sony, daha önce PlayStation 2 için 13 senelik bir destek sunmuştu. PlayStation 1 desteği ise 11 sene sürmüştü.

PlayStation 3, Microsoft’un o nesildeki konsolu Xbox 360’tan yaklaşık olarak 11 ay daha geç satışa sunulmuştu. Haliyle bu süreçte, piyasada tek eli oynayan Microsoft, önemli bir satış başarısına imza atmıştı. PlayStation 3’ün toplam satış rakamlarında Xbox 360’ı yakalaması ise yaklaşık olarak 6 sene sürmüştü.

Sonuç olarak PlayStation 3, bekleneni verebilen bir konsoldu. Belki de en çok sevilen Sony konsolu desek, sanırım pek de yanılmış olmayız. Fakat her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi, PS3’te de sona gelinmiş gibi görünüyor.

Zaten PS4’ün satışa sunulması akabinde bu cihaza olan talep hayli düşmüştü. Bu durumu göz önünde bulunduran Sony, Japonya’da aktif bir şekilde işleyen PlayStation 3 üretimini durdurma kararı aldı. Japonya’da 500GB’lık PS3 modelleri üretiliyordu.

Sıradaki Haber