17 °c

Rolls-Royce'dan kendini tamir edebilen jet motor

Bu yenilik ile havacılıkta verimlilik artışı yaşanacak. İngiliz lüks otomobil üreticisi Rolls-Royce kendini tamir eden jet motoru için yeni bir girişim üzerinde çalışıyor.

Teknoloji Haberi
Rolls-Roycedan kendini tamir edebilen jet motor
Rolls-Royce'dan kendini tamir edebilen jet motor

Modern havacılık motorları, detaylı bakım gerektiren ve olası arızalarda tamir masrafları çok fazla olan bileşenlerdir. Rolls-Royce tüm bu bakım ve tamir masraflarını ortadan kaldıracak yeni bir girişim üzerinde çalışıyor.

Bu yılki Singapore Airshow’da duyurulan IntelligentEngine, iletişim yetenekleri ve destek ağları sayesinde güvenli ve daha verimli akıllı uçak motorlarıgeliştirmeyi amaçlayan yeni bir girişim olarak tanıtıldı. Çalışma, temel olarak geliştirilecek yeni motorların, önceki tecrübelerinden ve diğer motorların deneyiminden süreçleri öğrenmesine odaklanıyor. BigData ile makine öğreniminin kullanılması ve teknolojik ilerlemeler ile bir gün kendilerini tamir edebilmelerini amaçlanıyor.

IntelligentEngine motor tasarımını, testini, bakımını ve destek hizmetlerini dijital teknolojiyle entegre hale getirecek. Motorlar değişen koşullarda önceki deneyimler ile neye ihtiyaç duyduğunu tahmin edecek ve verimlilik ile güvenlik optimizasyonunu en üst düzeye çıkaracak.

Sıradaki Haber